2015. szeptember 4.


Sütés nélkül, Zselé-puding

Citromos grízpuding

Gyerekkori klasszikus modernizált formában, valódi citrom ízzel, és krémesen lágy állaggal. És létezik gluténmentes verziója is! 

Ez a grízpuding teljesen véletlenszerűen készült, ugyanis eszembe jutott, hogy nagyon régen ettem “tejbedarát”. Így hát nekiálltam és annyira jó lett, hogy úgy gondoltam, hogy muszáj megosztanom. Egyszerűségében nagyszerű:) Krémes, citromos és pont annyi dara van benne, hogy épp érződik benne. És igen, gluténmentesen is elkészíthető! Ebben az esetben a búzadarát helyettesítsük finom kukoricadarával (amit polentához/puliszkához javasol a csomagolás), a vanília puding általában szintén kukoricakeményítőt tartalmaz csak, de ha biztosra akarunk menni, válasszunk a csomagolás szerint is gluténmentes változatot. Az íz szinte változatlan marad és még szebb sárga  lesz:)

Citromos grízpuding

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 3 ek. búzadara
  • 20 g vanília puding
  • fél csomag bourbon vaníliás cukor
  • 1-2 ek. cukor ízlés szerint
  • 1 dkg vaj
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • málna és szeder
  • 3-4 db teljes kiőrlésű keksz

Elkészítés

  1. 4 dl tejet, a cukrot, a vaníliát és a búzadarát egy lábasba öntjük. Búzadara & tej
  2. A maradék 1 dl tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a lábasban várakozó keverékhez.Hozzáadjuk a pudingot
  3. Elkezdjük melegíteni és addig főzzük, míg teljesen besűrűsödik.
  4. Ekkor hozzákeverjük a vajat és belereszeljük a citrom héját.
  5. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd összeállítjuk: a pohár aljába egy réteg pudingot teszünk, erre helyezzük a gyümölcsöt, majd óvatosan rásimítunk még egy réteg pudingot a tetejét pedig megszórjuk keksszel, reszelt citromhéjjal és a maradék gyümölccsel.Citromos grízpuding összeállítása

És a remekmű, amit tetszés szerint bármilyen gyümölccsel kiegészíthettek:)

Citromos grízpuding

Citromos grízpuding