2012. július 22.
Gyümölcsös sütik, Tea sütik, Palacsinta
Áfonyás-citromos palacsinta
Vettem egy doboznyi friss áfonyát, viszont nem nagyon nyerte el a tetszésemet, mert nem volt valami édes, ezért gondoltam, majd belesütöm valamibe. Végül puha citromos palacsintába kerültek.
Korábban már sütöttem muffint, ezért jött inkább a palacsinta ötlete, mert elég kis mennyiség volt az áfonyából, ami pitéhez nem lett volna elég. Ebbe tökéletesen jók voltak a friss bogyók, mert csak nagyon minimális levet eresztetek sütés közben. A recept ugyanaz, mint a citromos palacsintánál, csak itt gazdagodott a kék bogyócskákkal. Tényleg nem vagyok palacsinta rajongó, de mégis mindig elő-elő kerül ez a recept, mert ezt a pufi változatot viszont nagyon szeretem, mert piskótás a tésztája.
Hozzávalók
- 1,5 dl tej
- 2 egész tojás + 1 tojásfehérje
- 4 dkg olvasztott vaj
- 1 ek. méz (vagy juharszirup)
- 1 ek. porcukor
- 20 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- fél citrom reszelt héja
- áfonya ízlés szerinti mennyiségben
Elkészítés
- Az egy tojásfehérje kivételével a tészta összes hozzávalóját simára keverjük egy tálban és betesszük a hűtőbe pihenni 1 órára.
- Sütés előtt a korábban meghagyott tojásfehérjéből robotgéppel kemény habot verünk és a palacsintatésztába forgatjuk.
- Forró teflon serpenyőbe teszünk egy merőkanálnyi tésztát, rászórunk néhány szem áfonyát és óvatosan átfordítva mindkét oldalát megsütjük.
- Porcukorral, esetleg citromhéjjal megszórva tálaljuk.