2022. július 16.
Gyümölcsös sütik, Rétes
Kókuszos-málnás rétes
Rétes, de mégsem. Nem kell nyújtani, de tele van töltelékkel, belül puha, kívül pedig ropog rajta a tészta. Igazi nyári villámdesszert!🥥🌴
Ne tévesszen meg a forma, valójában tényleg rétes, csak egy kicsit másképp 🙂 Ezúttal a klasszikusnak számító ízvilág helyett intenzív kókuszos tölteléket kapott, ami a savanykás málnaszemekkel még izgalmasabb lett. Ha egy gyors desszertre van szükséged, mert valamivel készülni kell a nyári összejövetelre, ez a süti lesz a tökéletes választás! 😉
Hozzávalók
- 1 csomag réteslap
- 2,5 dl víz
- 1 ek. vaj
- 2 tk. sütőpor
Töltelék:
- 3,5 dl krémes kókusztej
- 7 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 5 dkg cukor
- 2 dkg keményítő
- 10 dkg málna (fagyasztott is jó)
Összeállításhoz:
- kókuszreszelék
Elkészítés
- Először a tölteléket készítjük el: a kókusztejet a cukorral és a vaníliás cukorral elkezdjük melegíteni.
- A keményítőt kevés vízzel simára keverjük. Pár kanállal adunk hozzá a meleg kókusztejből hogy kiegyenlítődjön a hőmérséklete.
- A kókusztejet félrehúzzuk és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a keményítőt.
- Visszatesszük a tűzre és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
- Levesszük a tűzről és belekeverjük a kókuszreszeléket és hagyjuk kihűlni.
- A vízhez adjuk a vajat és elkezdjük melegíteni, amíg fel nem olvad benne teljelesen. Ekkor félrehúzzuk és elkeverjük benne a sütőport.
- Két réteslapot nedves konyharuhára terítünk (a többit addig egy másik szintén nedves konyharuhával letakarjuk, hogy ne száradjon ki).
- Megkenjük a felső lapot a vajas-sütőporos keverékkel.
- A kókuszos krémből elszórva kis adagokat kanalazunk a tésztára, megszórjuk kókuszreszelékkel és málnaszemekkel.
- Ezt követően ismét két lapot teszünk a tetejére, a felsőt megint megkenjük a vizes-sütőporos keverékkel és teszünk rá a kókuszos krémből, a málnaszemekből és egy keveset a kókuszreszelékből
- A lapok két szemközti oldalán nagyjából 2-2 cm-nyi peremet behajtunk, majd a másik oldala menténk szorosan feltekerjük.
- Az így kapott tekercset nagyjából 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
- A csigákat papírral bélelt muffintepsibe sorakoztatjuk.
- 200 fokra előmelegített sütőben 15-18 percet sütjük, amíg aranybarna lesz a tészta.