2020. július 24.


Gyümölcsös sütik, Rétes

Mézes puszedlis meggyes rétes

Mit szólnál egy saját készítésű házi meggyes réteshez, amivel nem kell órákat bajlódni? 🍒 😉

Na jó, ez kicsit csalás, de tényleg lehet a bolti tésztából is igazi házi rétest csinálni, ami tényleg olyan lesz, mint a kézzel nyújtott. Csak kellő mennyiségű vaj és jó sok töltelék kell hozzá és máris lesz, ami puhává varázsolja a száraznak tűnő lapokat. Nekem az egyik nagy kedvencem ez a meggyes-puszedlis párosítás, de simán meggyel és darált keksszel is kipróbálhatod! 🍒

Hozzávalók

  • 1 csomag réteslap (9 lap)
  • 15 dkg mézes puszedli
  • 30 dkg meggy (magozott súly)
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 3-4 ek. cukor
  • 2-3 ek. tejföl
  • porcukor

Elkészítés

  1. A mézes puszedlit aprítóba tesszük és morzsásra aprítjuk.Mézes puszedli a réteshez
  2. A réteslapokból 4-4 lapot használunk egy rúdhoz. A két lapot egymásra terítünk, megkenjük vastagon olvasztott vajjal.
  3. Rátesszük a másik két lapot, majd ismét megkenjük.
  4. Megszórjuk először a puszedli morzsával, majd a magozott meggyel, végül ízlés szerinti mennyiségű cukorral (1 evőkanálnyit biztosan elbír a meggy miatt 😉 )
  5. A lapok rövidebb oldalát kb fél cm-en felhajtjuk, majd elkezdjük feltekerni fentről a közepéig. Mézes puszedlis meggyes rétes készítése
  6. Alulról is feltekerjük ugyanígy.
  7. Óvatosan sütőpapírral bélelt sütőlapra emeljük, majd a tetejét megkenjük tejföllel, végül megszórjuk porcukorral.
  8. 180 fokra előmelegített sütbe toljuk, ahol 20-25 perc alatt aranybarnára sül.