2020. július 24.
Gyümölcsös sütik, Rétes
Mézes puszedlis meggyes rétes
Mit szólnál egy saját készítésű házi meggyes réteshez, amivel nem kell órákat bajlódni? 🍒 😉
Na jó, ez kicsit csalás, de tényleg lehet a bolti tésztából is igazi házi rétest csinálni, ami tényleg olyan lesz, mint a kézzel nyújtott. Csak kellő mennyiségű vaj és jó sok töltelék kell hozzá és máris lesz, ami puhává varázsolja a száraznak tűnő lapokat. Nekem az egyik nagy kedvencem ez a meggyes-puszedlis párosítás, de simán meggyel és darált keksszel is kipróbálhatod! 🍒
Hozzávalók
- 1 csomag réteslap (9 lap)
- 15 dkg mézes puszedli
- 30 dkg meggy (magozott súly)
- 5 dkg olvasztott vaj
- 3-4 ek. cukor
- 2-3 ek. tejföl
- porcukor
Elkészítés
- A mézes puszedlit aprítóba tesszük és morzsásra aprítjuk.
- A réteslapokból 4-4 lapot használunk egy rúdhoz. A két lapot egymásra terítünk, megkenjük vastagon olvasztott vajjal.
- Rátesszük a másik két lapot, majd ismét megkenjük.
- Megszórjuk először a puszedli morzsával, majd a magozott meggyel, végül ízlés szerinti mennyiségű cukorral (1 evőkanálnyit biztosan elbír a meggy miatt 😉 )
- A lapok rövidebb oldalát kb fél cm-en felhajtjuk, majd elkezdjük feltekerni fentről a közepéig.
- Alulról is feltekerjük ugyanígy.
- Óvatosan sütőpapírral bélelt sütőlapra emeljük, majd a tetejét megkenjük tejföllel, végül megszórjuk porcukorral.
- 180 fokra előmelegített sütbe toljuk, ahol 20-25 perc alatt aranybarnára sül.