2021. május 15.
Sütés nélkül
Habos epertorta sütés nélkül
Te is vártad már az eperszezont? 🍓 Ünnepeld meg ezzel a habkönnyű, sütés nélkül elkészíthető epertortával! 🍰
Én már nagyon vártam, hogy végre ismét legyen a piacokon édes, illatos eper, hogy elkészíthessem például ezt a sütés nélküli epertortát. A torta alapja egy egyszerű epres mousse, ami kekszes rétegre került, ezért akár kezdőként is nyugodt szívvel belevághatsz!
Hozzávalók
Alap
- 15 dkg vaj
- 25 dkg darált keksz
Eperhab
- 30 dkg eper
- 5 ek. cukor
- 25 dkg mascarpone
- 1,5 dl tejföl
- 1 tk. hidegen oldódó zselatin
- 2 dl hideg tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- A vajat felolvasztjuk, a darált kekszhez adjuk és összegyúrjuk.
- A formát kibéleljük sütőpapírral és belenyomkodjuk a kekszes masszát úgy, hogy a forma peremére is kerüljön.
- Az epret megmossuk, leturmixoljuk és 3 kanálnyi cukorral elkezdjük forralni.
- Ha már sűrű, kicsit lekváros állagú, félrehúzzuk és megvárjuk, míg teljesen kihűl.
- A hidegen oldódó zselatint kevés tejszínnel simára keverjük.
- A hideg tejszínt habbá verjük.
- Egy nagy tálban a mascarponéhoz adjuk a maradék cukrot és a vanílás cukrot és habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a tejföl, a feloldott zselatint és a reszelt citromhéjat, majd elkeverjük benne a kihűlt eperszószt is.
- Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.
- Az így kapott habot óvatosan a kekszes réteg tetejére simítjuk (pár kanállal félre tehetünk majd díszítésnek).
- Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Tálalás előtt díszíthetjük a félretett krémmel, vagy gyümölcsdarabokkal is.