2021. január 23.
Tea sütik, Madeleine
Meyer citromos madeleine
Végre ismét itt a meyer citrom szezon! 🍋 Próbáld ki ezt a pihe-puha madeleine-t a fantasztikus citrusos-virágos aromájával!
Szerencsére idén is minden piacon és szupermarketben előkerült a “török citrom”, ami valójában az illatos meyer citrom 🙂 Minden citromos édességnek teljesen új ízvilágot ad, ezért érdemes akár a jól bevált citromos sütikben is lecserélni, ha kipróbálnád. Ha viszont egy új recepttel kísérleteznél, próbáld ki ezt a puha madeleine-t, vagy ezek közül bármelyiket! 😉
Hozzávalók
(kb. 40 darabhoz)
- 7,5 dkg olvasztott vaj
- 2 tojás
- 7,5 dkg cukor
- 1 meyer citrom reszelt héja
- fél meyer citrom leve
- 10 dkg liszt
- 1/2 tk. sütőpor
Elkészítés
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük, míg egészen világos sárga lesz.
- A vajat felolvasztjuk, megvárjuk, amíg szobahőmérsékletűre hűl és a tojásos keverékhez adjuk.
- Hozzáadjuk a meyer citrom levet is és az egészet simára keverjük.
- A lisztet elkeverjük a sütporral, majd a tojásos masszába forgatjuk, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját.
- Egy órára hűtőbe tesszük pihenni.
- Pihentetés után a masszát a sütőformába kanalazzuk, ügyelve arra, hogy ne legyenek teljesen tele a formák, hogy ne púposodjanak ki túlságosan sütés közben.
- 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 9-10 perc alatt megsül.
- Rácsra szedjük és megvárjuk, míg teljesen kihűl.