2018. augusztus 17.
Gyümölcsös sütik
Kókuszkenyér ananásszal
Trópusi hőmérséklethez stílusosan trópusi ízvilágú süti dukál;) Higgyétek el, megéri bekapcsolni a sütőt ezért a nagyon kókuszos finomságért!
Igaz, hogy nagy melegben senki, többek közt én sem szívesen kapcsolom be a sütőt, de néha mégis jólesne valami igazi, piskótás süti. Egy egyszerű, nagyon kókuszos kevert sütit mutatok most, ami 15 perc alatt összeállítható és az ananásszal párosítva annyira nyári hangulatú, hogy még a hideg napokon is eszetekbe fog jutni ez a recept;)
A sütési idő csökkentése érdekében most mini kenyérformákban sütöttem őket, de a megadott mennyiség egy normál méretű (kb. 20-25cm) kenyérformához is elegendő. Ez esetben természetesen a sütési idő is hosszabbodik min. 40-45 percre.
Hozzávalók
- 25 dkg cukor
- 17,5 dkg vaj
- 3 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor (12g)
- 4 ek. kókuszreszelék
- 1,7 dl kókusztej (sűrű, konzerves változat)
- 15 dkg ananász
kókuszos morzsa:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 8 dkg vaj
- 0,3 dl kókusztej
- 4 dkg cukor
Elkészítés
- A kókuszos morzsához a kókuszt serpenyőben kissé megpirítjuk, majd megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre hűl.
- A vajat felolvasztjuk, majd a kóksztejjel és a cukorral együtt a pirított kókuszreszelekéhez adjuk és összekeverjük.
- A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük.
- Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd végül a kókusztejet és az egészet simára keverjük.
- A sütőport elkeverjük a liszttel és a kókuszreszelékkel, majd két részletben a vajas-cukros masszába forgatjuk.
- Az ananászt felkockázzuk és a masszába keverjük.
- A sütőformát kibéleljük sütőpapírral.
- Először a formákat a feléig töltjük meg a tésztával, megszórjuk a kókuszos morzsával, majd újabb réteg tészta következik. A tetejére kókuszmorzsát szórunk.
- 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 25 perc alatt aranybarnára sül.