2019. december 6.


Tea sütik, Kuglóf

Forralt boros-csokis kuglóf

Várd ezzel a nagyoncsokis forralt boros kuglóffal idén a vendégeket, de ne lepődj meg, ha nem fog sokáig a tányéron maradni… 😉

Villámgyorsan összedobhatod akár utolsó pillanatban is, mert csak össze kell keverni a hozzávalókat és már sül is a legújabb kedvenc a kuglóf formában. A megadott mennyiségek egy normál méretű kuglófhoz elegendők, de ha biztosra akarsz menni, hogy az ünnepek alatt kitartson, duplázd a mennyiséget 😉

Hozzávalók

  • 7,5 dkg étcsoki
  • 5 dkg spekulatius keksz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • fél csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 12,5 dkg liszt
  • 2 tk. kakaó
  • fél tk. őrölt fahéj
  • fél kk. őrölt szegfűszeg
  • fél kk. őrölt szegfűbors
  • fél narancs reszelt héja
  • 0,8 dl forralt bor

porcukor a szóráshoz

Elkészítés

  1. Az étcsokit apró darabokra vágjuk, a kekszet pedig apró darabokra tördeljük.Forralt boros kuglóf hozzávalói
  2. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat is.Forralt boros-csokis kuglóf készítése
  3. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a fűszereket, a sót és a kakaót.Forralt boros-csokis kuglóf készítése
  4. Két részletben a vajas-tojásos masszába forgatjuk.Forralt boros-csokis kuglóf készítése
  5. Hozzáadjuk a (kihűlt) forralt  bort és az egészet simára keverjük.Forralt boros-csokis kuglóf készítése
  6. Végül hozzáreszeljük a narancs héját, és beleforgatjuk a csokoládé és kekszdarabokkal együtt.Forralt boros-csokis kuglóf készítése
  7. Kivajazott kuglóf formába simítjuk (szilikon forma esetén ez elhagyható), majd 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 40 perc alatt megsül.Irány a sütő!
  8. A sütőből kivéve pár percet még állni hagyjuk a formában, majd rácsra borítjuk, ahol hagyjuk teljesen kihűlni.
  9. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Forralt boros-csokis kuglóf