2016. április 29.
Tea sütik, Palacsinta
Waffle fehércsokival és eperrel
Reggeli, tízórai, uzsonna vagy akár pazar desszert is lehet egy waffleből, főleg, ha eperraguval és lágy fehércsoki krémmel koronázzuk.
Mióta megvan a legújabb waffle sütőm (az előző sajnos balesetes lett a tésztától:), azóta a waffle lett a beugrós desszert: fél óra alatt elkészül és igazából csak a hangulatom és a hűtő tartalma határozza meg, épp milyen ízű lesz. Ha nincs sok időm, csak épp ennék valami édességet, általában mogyorókrém kerül rá, viszont ha ráérek, mindig készítek egy új feltétet hozzá. Ez a fehércsokis-epres a legbrutálisabb:) A lágy ganache és az eper ragu klasszikus párosa igazi desszertet varázsol egy szelet waffleből is.
Hozzávalók
Waffle
- 25 dkg liszt
- 3,75 dl tej
- 3 tojás
- 4 tk. cukor
- fél tk. só
- 1,5 tk. sütőpor
- 8 ek. étolaj
Fehércsokis krém
- 10 dkg csoki
- 10 dkg vaj
- 3 ek tejszín
eper
kókuszreszelék
Elkészítés
- A fehércsokis krémhez a fehércsokit apró darabokra vágjuk.
- A vajjal és a tejszínnel gőz fölött összeolvasztjuk, félrevesszük, megvárjuk, míg kihűl.
- Habzsákba kanalazzuk, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
- Az epret felkockázzuk, 2-3 ek. cukorral összeforraljuk.
- Félretesszük hűlni.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
- A sárgákat a cukorral habosra keverjük, míg egész világos lesz.
- Hozzáadjuk az étolajat.
- A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral.
- A tejjel felváltva 2 részletben a cukros tojáshoz keverjük.
- Végül a tojásfehérje habot is a masszába forgatjuk.
- Az így kapott masszát waffle sütőbe kisütjük.
- A langyos waffle tetejére halmozzuk, fehércsoki pöttyökkel váltakozva. A tetejét megszórhatjuk kevés kókuszreszelékkel is.