2018. december 28.
Sós sütik, Kelt tészták, Tekercs - csiga
Vörös pesto-s rudacskák
Ha vendégvárónak készítitek ezeket a paradicsomos, vörös pesto-s rudacskákat, készüljetek egyből dupla adaggal, mert annyira finom, hogy garantáltan az elsők közt fog elfogyni!:)
Nem vagyok nagy rajongója a bolti leveles tésztáknak, mert a legtöbb teljesen jellegtelen és (jobb esetben) seízű volt, és előfordult már az is, hogy nem a várt eredményt hozta. Ezt a friss leveles tésztából készült csavart rudacskát azonban úgy gondoltam, mégis megosztom, mert a paradicsomos vörös pesto a sajttal és az érett, szárított paradicsommal szuper ropogtatnivalót varázsol belőle pár perc alatt. Igen, tényleg pár perc alatt, ugyanis a zacskó kibontásától a sütéssel együtt 30 perc, és az asztalon van. Próbáld ki bátran a baráti összejövetelek és a váratlan vendégeid új kedvencét;)
Hozzávalók
- 1 csomag friss leveles tészta
- 5 tk. vörös pesto
- 10 dkg pizza mozzarella
- 2-3 nagyobb darab szárított paradicsom
Elkészítés
- A leveles tésztát hosszában képzeletben elfelezzük: az egyik felén egyenletesen elkenjük a vörös pesto-t.
- A mozzarellát lereszeljük és nagyjából a 2/3 részét elosztjuk a vörös pesto fölött.
- Az aszalt paradicsomokat apró daraboka vágjuk, majd a sajtos-pesto-s rétegre szórjuk.
- Ezután a vörös pesto-s részre ráhajtjuk a tészta másik felét és enyhén megnyomkodjuk.
- A maradék sajtot a tészta tetejére szórjuk, majd kb. ujjnyi csíkokat vágunk a tésztából.
- A tésztacsík két végét megfogjuk és mindkét irányból csavarunk rajta párat.
- Az így kapott csavart rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, egymástól legalább 2-3 cm távolságban.
- 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 15 perc alatt aranybarnára sül.