2018. december 28.


Sós sütik, Kelt tészták, Tekercs - csiga

Vörös pesto-s rudacskák

Ha vendégvárónak készítitek ezeket a paradicsomos, vörös pesto-s rudacskákat, készüljetek egyből dupla adaggal, mert annyira finom, hogy garantáltan az elsők közt fog elfogyni!:)

Nem vagyok nagy rajongója a bolti leveles tésztáknak, mert a legtöbb teljesen jellegtelen és (jobb esetben) seízű volt, és előfordult már az is, hogy nem a várt eredményt hozta. Ezt a friss leveles tésztából készült csavart rudacskát azonban úgy gondoltam, mégis megosztom, mert a paradicsomos vörös pesto a sajttal és az érett, szárított paradicsommal szuper ropogtatnivalót varázsol belőle pár perc alatt. Igen, tényleg pár perc alatt, ugyanis a zacskó kibontásától a sütéssel együtt 30 perc, és az asztalon van. Próbáld ki bátran a baráti összejövetelek és a váratlan vendégeid új kedvencét;)

Hozzávalók

  • 1 csomag friss leveles tészta
  • 5 tk. vörös pesto
  • 10 dkg pizza mozzarella
  • 2-3 nagyobb darab szárított paradicsom

Elkészítés

  1. A leveles tésztát hosszában képzeletben elfelezzük: az egyik felén egyenletesen elkenjük a vörös pesto-t.
  2. A mozzarellát lereszeljük és nagyjából a 2/3 részét elosztjuk a vörös pesto fölött.
  3. Az aszalt paradicsomokat apró daraboka vágjuk, majd a sajtos-pesto-s rétegre szórjuk. Vörös pesto-s rudacskák készítése
  4. Ezután a vörös pesto-s részre ráhajtjuk a tészta másik felét és enyhén megnyomkodjuk.
  5. A maradék sajtot a tészta tetejére szórjuk, majd kb. ujjnyi csíkokat vágunk a tésztából.
  6. A tésztacsík két végét megfogjuk és mindkét irányból csavarunk rajta párat. Vörös pesto-s rudacskák készítése
  7. Az így kapott csavart rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, egymástól legalább 2-3 cm távolságban. Irány a sütő!
  8. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 15 perc alatt aranybarnára sül.

Vörös pesto-s rudacskák