

2017. október 21.
Gyümölcsös sütik, Rétes
Villámgyors szilvás-túrós süti
Lusta szombatok kedvec sütije lesz ez a túrós süti, ugyanis csak rétegezni kell a hozzávalókat és mehet a sütőbe!
De akkor is nagyszerű, ha egy hosszú nap után valami gyümölcsös édességre vágytok, ugyanis 15 perc alatt összeállítható és kb. fél óra sütés után készen illatozik az asztalon. Most szilvával készítettem az őszi hangulathoz igazodva, leheletnyi fahéjas porcukorral megszórva, de bármilyen gyümölccsel remekül működik, és gyümölcs nélkül, csak citromos túróval is nagyon finom. Egy dolog nagyon fontos azonban ennél a sütinél: mivel a liszt szárazon kerül a sütőforma aljára, ezért nagyon vastagon kell kivajazni, így biztosan nem marad lisztes az elkészült süti alja.
Hozzávalók
- 10 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 17 dkg porcukor
- csipet só
- 0,5 csomag sütőpor
- 50 dkg túró
- 1 citrom héja
- 2 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 30 dkg szilva (magozott súly)
Fahéjas porcukor a szóráshoz
Elkészítés
- A lisztet, a porcukrot és a sót és a sütőport egy nagy tálba tesszük és elkeverjük.
- A túrót villával áttörjük és hozzáreszeljük a citromhéjat.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
- A sárgákat is felhabosítjuk, majd hozzáöntjük a tejet és beleforgatjuk a fehérje habot.
- A szilvákat megmossuk és felszeleteljük.
- A sütőformát kivajazzuk. Először a liszt felét beleszórjuk.
- Elmorzsoljuk rajta a túrót és elosztjuk rajta a szilvaszeleteket.
- Végül beborítjuk a maradék liszttel és ráöntjük a tojásos-tejes masszát.
- A tetejére morzsoljuk/apróra kockázzuk a vajat.
- 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 30-40 perc alatt megsül.
- Ha kihűlt, vékonyan megszórjuk fahéjas porcukorral.
Kovács
2019. augusztus 17. - 20:16Ezt a sütit nem csak hogy jóval tovább tart elkészíteni, mint tizenöt perc, de komplett hülyeség is, mivel ha nem kevered el a hozzávalóit, csak egymásra rétegezed, ahogy a recepet is írja, akkor nem keverednek össze és teljesen külön sülnek meg.
Vikki
2019. augusztus 17. - 20:43Szia,
ahogy a képen is látod, bizony összesülnek a rétegek, a liszt ugyanis felveszi a nedvességet. Ha kimérsz minden hozzávalót, akkor pedig valóban 15 percig tart az összeállítása. Próbáld ki 😉