2012. június 28.
Gyümölcsös sütik, Krémes sütik, Pite
Vaníliás cseresznyés pite
Végre megérettek a roppanós nagy szemű cseresznyék, amiből nagyon finom pitét lehet sütni!:) Most vaníliás krémmel készült a szokásos citromos pitetésztával.
Évek óta ez volt az első alkalom, hogy a fánkon lévő cseresznye nem volt tele kukaccal. Nem is fagyott el olyan sok tavasszal, mint gondoltuk, úgyhogy most tobzódunk a ropogós cseresznyében. Én mondjuk kicsit se bánom, mert nagyon szeretem!:) A legkézenfekvőbb felhasználási módja (a lekvár mellett) a pite: gyorsan elkészül és tele van friss gyümölccsel. Így hát most ez a vaníliás készült belőle, amit egy egyszerű sűrűre főzött pudinggal töltöttem meg és ebbe kerültek a cseresznyék.
Hozzávalók
Tésztához:
- 12,5 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 1 tojássárgája
- fél cs sütőpor (6g)
- fél cs vaníliás cukor (5g)
- 1 ek tejföl
- fél citrom reszelt héja
Töltelékhez:
- 1 csomag vaníliás puding
- 4 dl tej
- 3-4 ek. cukor
- cseresznye ízlés szerinti mennyiségben (minél több, annál jobb:))
Elkészítés
- A cseresznyét megmossuk és kimagozzuk.
- Addig a tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
- Sütőpapírral kibéleljük a sütőforma alját, oldalát pedig vajjal kikenjük.
- A tésztát két folpack közt kinyújtjuk akkorára, hogy ki tudjuk vele bélelni a sütőforma széleit is. (így nem ragad rá se a sodrófára, se a deszkára, és nem is fog eltörni, mikor a formába rakjuk.)
- Ha megfelelő méretűre nyújtottuk, a felső folpack-ot eltávolítjuk, és az alsóval átfordítjuk a formába, beleigazítjuk, majd lehúzzuk róla a másik fóliát is.
- Elkészítjük a tölteléket: a vaníliás pudingport a csomagolás leírása szerint 4dl tejjel sűrűre főzzük.
- Ha elkészült, a tésztára simítjuk egyenletesen (nem baj ha meleg, így szebben el lehet simítani).
- Belenyomkodjuk a kimagozott cseresznyét (lehetőleg a “lyukas” felével lefelé, mert így sokkal szebb lesz) és már mehet is a sütőbe.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sül.
Szerintem langyosan a legfinomabb, amikor még lágy a puding:)
Eszter
2012. október 9. - 11:04Szia,
Csodaszép ez a süti…:) Kb egy óra múlva nekilátok, hogy meglepjem magamat a látvánnyal és az ízzel!
Üdv:
Eszter
Vikki
2012. október 9. - 12:05Szia Eszter!
Köszönöm, remélem Neked is ízleni fog!:)
Vivien
2013. június 21. - 13:17Szia!
Nagyon jól néz ki. Én ma csináltam meg,jelenleg a sütőben van. 🙂
Judit
2014. június 20. - 17:49Szia! Ma elkészítettem, friss alapanyagokból! Egyszerűen isteni lett! El is fogyott mind egy morzsáig! 😀
Melánia
2020. május 27. - 22:58Köszi Viki! Egymás utáni 3 napon ezt kellett sütnöm!😍 Nagyon tuti, és a Lányomnak is megjött a kedve a sütéshez tőle!
Vikki
2020. május 28. - 08:17Szívesen, örülök, hogy ilyen nagy sikere volt! 🥰
Melánia
2020. május 27. - 23:00A folpack-os megoldás egyszerűen zseniális!!!!!