2012. április 18.


Tea sütik, Kocka süti

Túrós süti

A legegyszerűbb és legfinomabb túrós süti. Csak össze kell keverni a hozzávalókat és mehet is a sütőbe!

Ezt a receptet is egy réges-régi újságból kivágott papírfecnin találtam és egyből tudtam, hogy ezt muszáj megsütni. Csak túró, mindenféle vacak pite tészta nélkül. Pont olyan, mint a rétesek tölteléke (legtöbbször úgy vagyok vele, hogy legszívesebben csak azt enném meg, annyira pocsék a tésztája:)). Szerintem langyosan a legfinomabb, de hidegen is nagyon jó. Készíthetünk mellé vanília mártást is, vagy egyszerűen lekvárral is tálalhatjuk.

 

Hozzávalók

Tésztához:

  • 50 dkg túró
  • 7 dkg margarin
  • 3 ek. búzadara
  • 1 ek. liszt
  • 5 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor (12 g)
  • 2 tojás
  • csipet só
  • fél kk. szódabikarbóna
  • fél kk. sütőpor
  • fél citrom reszelt héja

Tetejére:

  • fél pohár tejföl
  • fél ek. liszt
  • fél cs. vaníliás cukor

zsemlemorzsa és margarin a forma előkészítéséhez

porcukor a szóráshoz

Elkészítés

  1. A citrom héját nagyon alaposan megmossuk és lereszeljük.
  2. A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, egy másik tálban pedig simára keverjük a tetejére kerülő tejfölt a liszttel és a vaníliás cukorral.
  3. A sütőformát margarinnal kikenjük és megszórjuk zsemlemorzsával.
  4. A túrós masszát az előkészített sütőformába öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, és ráöntjük a tejfölt.Készül a túrós süti
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 45 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már szép piros a teteje.
  6. Megvárjuk, míg langyosra hűl és már szeletelhetjük is.Túrós süti