2021. július 17.
Tea sütik, Kocka süti
Levendulás-túrós süti
Igazi frissítő nyári süti krémes túróval, amit nem csak levendula szezonban, hanem bármikor elkészíthetsz!
Elsőre lehet, hogy kicsit fura párosításnak tűnhet a túró és a levendula, viszont a vaníliával együtt tényleg legalább olyan jól működik, mint a fehér csoki. Puha vaníliás piskótára kerül először egy réteg édes túró, végül a virágos levendula zselé, amitől igazán különleges lesz. Nálam szezonális kedvenc lett egyből.😉🌻
Hozzávalók
Piskóta:
- 2 tojás
- 3 ek. cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 ek. liszt
- 0,5 dl olaj
- fél csomag sütőpor
- csapott tk. levendula virág
Túrós réteg:
- 25 dkg túró
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- fél csomag vaníliás cukor
Levendula zselé:
- 2,5 dl víz
- 1 tk. levendulavirág
- pár csepp citromlé
- 1 csomag főzés néküli tortazselé
Elkészítés
- A piskótához a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral addig keverjük, míg egészen világos sárga lesz.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a levendula virágot is.
- A tojásos keverékbe forgatjuk.
- Hozzáadjuk az olajat is és simára keverjük.
- Sütőpapírral bélelt formába simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 25 perc alatt megsül.
- Rácsra tesszük, eltávolítjuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
- A túrós réteghez a túrót a vajjal és a cukrokkal simára keverjük.
- A levendula zseléhez a vizet a levendulaviággal és pár csepp citromlével felforraljuk és a tortazselé leírása szerint elkészítjük. Megvárjuk, amíg lehül.
- Összeállítjuk a sütit: a kihűlt tésztalapra simítjuk a túrós krémet, majd óvatosan rákanalazzuk a dermedő zselét.
- Legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük, de jobb, ha egy éjszakát pihen.