2020. október 2.
Krémes sütik, Torta
Ricottás dió torta fügével
Ha a legjobb őszköszöntő tortát keresed, ne is nézelődj tovább, megtaláltad! Ropogós dió, ricotta, és sok-sok friss füge puha diós piskótán. 🍂
Most már biztosan hiányoznak mindenkinek az ősz ízei, ugye? A jó hír az, hogy ebbe a tortába valóban benne van a kora őszi finomságok legjava és még nem is bonyolult elkészíteni. Miért ne próbálnád ki hétvégén? 😉
Hozzávalók
Diós lap:
- 3 tojás
- 5 dkg cukor
- 1/4 csomag sütőpor
- csipet só
- 5 dkg darált dió
- 3,5 dkg liszt
- fél citrom reszelt héja
Ricotta:
- 25 dkg ricotta
- 5 dkg méz
- fél citrom reszelt héja
6-7 érett füge
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
- A sárgákat a cukorral addig habosítjuk, míg egészen világos sárga lesz.
- A darált diót elkeverjük a liszttel, a sütőporral, csipet sóval és hozzáreszeljük a citromhéjat.
- A cukros-tojásos masszába keverjük a lisztes keveréket.
- Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot is.
- A tortaformát vastagon kivajazzuk, majd belesimítjuk a masszát.
- 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 15-20 perc alatt megsül.
- Rácsra borítjuk és megvárjuk, míg kihül.
- A ricottát a mézzel és a citromhéjjal simára keverjük.
- A kihűlt piskótalapra simítjuk.
- A fügéket alaposan megmossuk és cikkekre vágjuk.
- Tálalás előtt a füge szeleteket a torta közepére halmozzuk, széleit pedig megszórhatjuk durvára vágott dióval.