2021. február 5.


Sütés nélkül, Krém desszert

Nutellás tiramisu

Boldog Nutella világnapot! Mit szólnál egy ünnepi Nutellás tiramisuhoz? 😊🎉

A tiramisu talán az egyik legjobb sütés nélküli desszert, mert az eredeti kávés verzió szinte bárhogyan variálható, akár pisztáciával, vagy gyümölcsökkel, mondjuk citrommal. Oké, igaz, hogy ezeknek már nem sok köze van az eredetihez, ez a Nutellás verzió azonban az, csak került bele egy réteg Nutella is, amitől csak  jobb lesz, ahogy bármi, amire rákerül. Nem is feltétlenül kell, hogy épp világnapja legyen, egy jó nagy kanál mogyorós-csokis csoda bármin segít 😉

Hozzávalók

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 tojás
  • 2 ek. porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg Nutella
  • 20 dkg  babapiskóta
  • 30 ml kávé
  • 2 dl tej
  • 2-3 dkg török mogyoró

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk és félre tesszük.Tojásfehérje hab
  2. A sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral addig keverjük, míg egészen halvány sárga lesz.
  3. Ekkor hozzáadjuk a mascarponét és csomómentesre keverjük.Nutellás tiramisu készítése
  4. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot is.Nutellás tiramisu készítése
  5. A Nutellához teszünk kb 2 evőkanálnyit a krémből, ezzel fellazítjuk kicsit, hogy könnyebben kenhető legyen.
  6. A kávét elkeverjük a tejjel.
  7. Egy tál aljába vékony réteget simítunk a krémből és elkezdjük rásorakoztatni a tejes kávéba mártott piskótákat.Nutellás tiramisu készítése
  8. Erre jön egy újabb vékony réteg krém, hogy kitöltse a mélyedéseket, majd rásimítjuk a Nutellát.
  9. Ismét egy réteg kávéba mártott piskóta jön.Nutellás tiramisu készítése
  10. Majd a tetejét bevonjuk a maradék krémmel.
  11. A tetejét megszórjuk cukrozatlan kakaóval és tört mogyoróval.

Nutellás tiramisu