2018. augusztus 10.


Sütés nélkül, Krém desszert

Citromos (majdnem) tiramisu

Ez a citromos (majdnem) tiramisu igazi kánikula desszert: minimális időráfordítást igényel, hideg, és a sok-sok citromtól hihetetlenül frissítő!

Ennek a tiramisura csak a babapiskóta rétegekben hasonlító desszertnek valójában nem sok köze van a tiramisuhoz, igazából azért adtam csak neki ezt a nevet, hogy típusra beazonosítható legyen. A krém ugyanis nem mascarpone, hanem édes tejföl és tejszín keveréke, amivel sokkal kiadósabb adagot is lehet készíteni. Amolyan magyaros tiramisu:) Nagy melegben igazán telitalálat ez a desszert, mivel 15 perc alatt összeállítható és hűsítő ízével tökéletesen csillapítja az édesség utáni vágyat.

 

Hozzávalók

  • 2 nagyobb méretű citrom
  • 15 dkg babapiskóta
  • 25 dkg 20%-os zsírtartalmú tejföl
  • 6,5 dkg porcukor
  • 1,25 dl hideg tejszín

 

Elkészítés

  1. A citromokat alaposan megmossuk, héjukat lereszeljük, levüket kifacsarjuk.
  2. A hideg tejszínből kemény habot verünk.Tejszín a citromos tiramisuhoz
  3. A tejfölt simára keverjük a porcukorral, majd beleforgatjuk a tejszínhabot is és hozzáadjuk a reszelt citromhéj kb. 2/3 részét.Citromos (majdnem) tiramisu összeállítása
  4. Elkezdjük rétegezni: a tál aljára kevés krémet teszünk, majd szorosan kirakjuk babapiskótával.Citromos (majdnem) tiramisu összeállítása
  5. A piskótát meglocsoljuk a frissen facsart citromlével, majd befedjük egy réteg krémmel és megszórjuk reszelt citromhéjjal. Majd ismét egy réteg piskóta következik.Citromos (majdnem) tiramisu összeállítása
  6. A rétegezést addig folytatjuk, míg az utolsó réteg piskótát is be tudjuk fedni krémmel.
  7. A tetejét gazdagon megszórjuk reszelt citromhéjjal, majd legalább 3 órára hűtőbe tesszük, hogy kicsit összeérjenek az ízek.

Citromos (majdnem) tiramisu

Citromos (majdnem) tiramisu