2023. április 1.
Sós sütik
Medvehagymás-túrós háromszög
Vesd bele magad a tavaszba: készítsd el ezt a medvehagymás-túrós háromszöget sok-sok friss medvehagymával!🌱⛅
Végre ismét tele vannak az erdők illatozó medvehagymával, ami egyértelműen a tavasz jele! Irány tehát az erdő (vagy a legközelebbi piac) és gyűjtsd be a friss, illatozó hozzávalót, ami ennek a sós péksütinek is a lelke. A sós túrónak és a tésztának is extra frissességet és lágy fokhagymás ízt ad, így ezzel a péksütivel garantáltan feldobhatod a reggelit, akár húsvérkor is.
Hozzávalók:
(8 db-hoz)
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 0,5 dl olaj
- 1,25 dl langyos tej
- 1,25 dkg élesztő
- fél kávéskanál cukor
- 1 tk. só
Töltelék:
- 12,5 dkg túró
- fél teáskanál só
- nagy csokor medvehagyma
1 tojás a kenéshez
Elkészítés
- A tésztához a cukrot elkeverjük a langyos tejben, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
- Megvárjuk, amíg felhabosodik.
- A keveréket hozzáadjuk a liszthez az olajjal és a sóval, valamint a medvehagymával és lágy tésztává dagasztjuk.
- Lisztezett deszkán kb 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és felkozkázzuk: nagyjából 7×7 cm-es darabokra.
- A töltelékhez a túrót elkeverjük a sóval és az apróra vágott medvehagymával.
- A négyzetlapok egyik felére teszünk 1-1 teáskanállal a töltelékből, majd átlójánál ráhajtjuk a négyzet másik felét.
- A széleket alaposan összenyomkodjuk.
- Sütőpapírra sorakoztatjuk őket és lekenjük az enyhén felvert tojással.
- 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 12-13 perc alatt megsülnek. Sütés közben szétnyílhatnak kicsit, de ez semmit sem ront a minőségen 😉
Andi
2023. április 27. - 14:53Megcsináltam ma. Huu ez valami mennyei kombináció a medvehagyma és a túró. Köszönöm ismét. Imádom a blogod.. Annyira az én ízlésem 😁
Vikki
2023. április 29. - 14:24Szia Andi,
nagyon jó ezt olvasni! 😊 Örülök, hogy ízlenek Neked is!