2023. április 1.


Sós sütik

Medvehagymás-túrós háromszög

Vesd bele magad a tavaszba: készítsd el ezt a medvehagymás-túrós háromszöget sok-sok friss medvehagymával!🌱⛅

Végre ismét tele vannak az erdők illatozó medvehagymával, ami egyértelműen a tavasz jele! Irány tehát az erdő (vagy a legközelebbi piac) és gyűjtsd be a friss, illatozó hozzávalót, ami ennek a sós péksütinek is a lelke. A sós túrónak és a tésztának is extra frissességet és lágy fokhagymás ízt ad, így ezzel a péksütivel garantáltan feldobhatod a reggelit, akár húsvérkor is.

Hozzávalók:

(8 db-hoz)

Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 0,5 dl olaj
  • 1,25 dl langyos tej
  • 1,25 dkg élesztő
  • fél kávéskanál cukor
  • 1 tk. só

Töltelék:

  • 12,5 dkg túró
  • fél teáskanál só
  • nagy csokor medvehagyma

1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. A tésztához a cukrot elkeverjük a langyos tejben, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Megvárjuk, amíg felhabosodik.
  3. A keveréket hozzáadjuk a liszthez az olajjal és a sóval, valamint a medvehagymával és lágy tésztává dagasztjuk.Medvehagymás-túrós háromszög
  4. Lisztezett deszkán kb 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és felkozkázzuk: nagyjából 7×7 cm-es darabokra.
  5. A töltelékhez a túrót elkeverjük a sóval és az apróra vágott medvehagymával.Medvehagymás-túrós háromszög készítése
  6. A négyzetlapok egyik felére teszünk 1-1 teáskanállal a töltelékből, majd átlójánál ráhajtjuk a  négyzet másik felét.Medvehagymás-túrós háromszög készítése
  7. A széleket alaposan összenyomkodjuk.
  8. Sütőpapírra sorakoztatjuk őket és lekenjük az enyhén felvert tojással.Medvehagymás-túrós háromszög készítése
  9. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 12-13 perc alatt megsülnek. Sütés közben szétnyílhatnak kicsit, de ez semmit sem ront a minőségen 😉

Medvehagymás-túrós háromszög