2012. április 10.


Sós sütik, Krémes sütik, Muffin - cupcake

Medvehagymás-sajtos muffin

Ez az első alkalom, hogy sós muffint sütöttem. Valahogy eddig soha nem éreztem úgy, hogy ki kéne próbálni, most viszont, hogy hegyekben áll itthon a medvehagyma, úgy gondoltam itt a remek alkalom az első sütésre. Krónikus időhiányban szenvedő medvehagyma-rajongóknak ajánlva!

Sokáig keresgéltem sós muffin recepteket és végülis egy burgonyás tésztájú mellett döntöttem, mert így biztos volt, hogy az eredmény puha lesz, és nem száraz. Nagyon hasonlít ízében és állagában is a már korábban publikált medvehagymás pogácsára, viszont sokkal gyorsabban elkészül, mert nem kell keleszteni (türelmetlenek előnyben:).

 

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor (12g)
  • 1 tk. só
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg főtt, áttört burgonya
  • 0,5 dl olaj
  • 10 dkg sajt
  • 1 csokor medvehagyma

Elkészítés

  1. A medvehagymát megmossuk és vékony csíkokra vágjuk.medvehagyma
  2. A sajtot felkockázzuk.
  3. Egy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral.
  4. Egy másik tálba öntjük az áttört főtt burgonyát, a tojásokkal simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat is.
  5. A tojásos-burgonyás masszához adjuk a lisztet és a felcsíkozott medvehagymát, majd az egészet csomómentesre keverjük.A tojásos keverékhez adjuk a lisztet és a medvehagymát
  6. A papírral bélelt muffintepsi mélyedéseiben egyenlően szétosztjuk a tésztát, rászórjuk a sajtkockákat és enyhén belenyomkodjuk. (belekeverhetjük egyből a masszába is akár, így viszont mindegyikbe ugyanannyi sajt jut)A sajtkockákat belenyomkodjuk
  7. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 25 perc alatt meg is sülnek.Medvehagymás muffin sajttal

Langyosan a legfinomabb, mikor még lágy benne a sajt, de másnapra is puha marad, akár reggelinek vagy tízórainak is tökéletes.