2015. március 27.


Sós sütik, Tea sütik, Madeleine

Medvehagymás madeleine juhtúróval

Újra hagymaillat árasztja el a mecseki erdőket, ami egyet jelent azzal, hogy itt a tavasz! És a medvehagyma:) Elsőre sós madeleine lett belőle…

Már annyi mindent készítettem belőle, hogy egyre inkább fogytán járok az új ötleteknek. Az örök klasszikus pogácsa  nálunk szezonban hetente többször  is készül. Ennél nem is nagyon tudok jobbat:) Valószínű ezért a sós madeleine-ért is megköveznének jobb helyeken, de ezek a puha falatkák szerintem sósan, medvehagymával is hibátlanok. Ezt a madeleine-t még a legelső, legzsengébb hajtásokkal készítettem, így nagyon intenzív íze lett ezeknek az apróságoknak. Most már minden bolt és piac tele van vele, úgyhogy próbáljátok ki!;)

Medvehagymás madeleine

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 1 marék medvehagyma
  • 2 tojás
  • 5 dkg juhtúró
  • 10 dkg liszt
  • 1,5 tk. sütőpor
  • 1 kk. só

Medvehagyma

Elkészítés:

  1. A vajat felolvasztjuk.
  2. A medvehagymát apróra vágjuk.Medvehagyma
  3. A tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat.A madeleine-hez adjuk a vajat
  4. A friss medvehagymát apróra vágjuk, majd a juhtúróval együtt a tojásos masszába keverjük.Medvehagymát a madeleinbe!
  5. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd két részletben a masszába forgatjuk.Hozzáadjuk a lisztet a madeleine tésztához
  6. A tésztát a madeleine forma mélyedéseibe kanalazzuk, de figyeljünk rá, hogy ne legyenek tele, mert sütés közben nőni fognak!Irány a sütő!
  7. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 15 perc alatt aranybarnára sülnek.

Medvehagymás-juhtúrós madeleine

Medvehagymás-juhtúrós madeleine