2015. március 27.
Sós sütik, Tea sütik, Madeleine
Medvehagymás madeleine juhtúróval
Újra hagymaillat árasztja el a mecseki erdőket, ami egyet jelent azzal, hogy itt a tavasz! És a medvehagyma:) Elsőre sós madeleine lett belőle…
Már annyi mindent készítettem belőle, hogy egyre inkább fogytán járok az új ötleteknek. Az örök klasszikus pogácsa nálunk szezonban hetente többször is készül. Ennél nem is nagyon tudok jobbat:) Valószínű ezért a sós madeleine-ért is megköveznének jobb helyeken, de ezek a puha falatkák szerintem sósan, medvehagymával is hibátlanok. Ezt a madeleine-t még a legelső, legzsengébb hajtásokkal készítettem, így nagyon intenzív íze lett ezeknek az apróságoknak. Most már minden bolt és piac tele van vele, úgyhogy próbáljátok ki!;)
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 1 marék medvehagyma
- 2 tojás
- 5 dkg juhtúró
- 10 dkg liszt
- 1,5 tk. sütőpor
- 1 kk. só
Elkészítés:
- A vajat felolvasztjuk.
- A medvehagymát apróra vágjuk.
- A tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat.
- A friss medvehagymát apróra vágjuk, majd a juhtúróval együtt a tojásos masszába keverjük.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd két részletben a masszába forgatjuk.
- A tésztát a madeleine forma mélyedéseibe kanalazzuk, de figyeljünk rá, hogy ne legyenek tele, mert sütés közben nőni fognak!
- 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 15 perc alatt aranybarnára sülnek.