2018. november 16.
Tea sütik, Keksz
Gesztenyés linzer meggylekvárral
Ugye ti is szerettétek gyerekkorotokban a lekvárral összeragasztott linzert? Akkor ezt a gesztenyés, meggylekvárral töltött verziót muszáj kipróbálnotok!
Ennél a sütinél azonban ne a klasszikus ízre számítsatok, a hagyományos forma mellett átható rumos gesztenye íz és zamatos meggylekvár vár minden falatban. Igen, még mindig ugyanolyan időrabló egyesével összeragasztgatni őket, de mégiscsak a lekvártól lesz az igazi:)
Hozzávalók:
(kb. 20 db linzerhez)
- 10 dkg gesztenye massza
- 10 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 4 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- csipet só
Meggylekvár a töltéshez
Elkészítés
- Egy nagy tálban összegyúrjuk a tészta összes hozzávalóját.
- Folpackba csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.
- A tésztát hűtés után lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújuk és kiszúróval tetszőleges formákat szúrunk ki.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, majd minden második keksz közepét is kiszúrjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 10 perc alatt megsül.
- Megvárjuk, míg kihűl, majd meggylekvárral összeragasztunk egy teli és egy kiszúrt közepű kekszet.