2018. november 16.


Tea sütik, Keksz

Gesztenyés linzer meggylekvárral

Ugye ti is szerettétek gyerekkorotokban a lekvárral összeragasztott linzert? Akkor ezt a gesztenyés, meggylekvárral töltött verziót muszáj kipróbálnotok!

Ennél a sütinél azonban ne a klasszikus ízre számítsatok, a hagyományos forma mellett átható rumos gesztenye íz és zamatos meggylekvár vár minden falatban. Igen, még mindig ugyanolyan időrabló egyesével összeragasztgatni őket, de mégiscsak a lekvártól lesz az igazi:)

Hozzávalók:

(kb. 20 db linzerhez)

  • 10 dkg gesztenye massza
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só

Meggylekvár a töltéshez

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban összegyúrjuk a tészta összes hozzávalóját.Gesztenyés linzer hozzávalói
  2. Folpackba csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.Gesztenyés linzer tésztája
  3. A tésztát hűtés után lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújuk és kiszúróval tetszőleges formákat szúrunk ki.Gesztenyés linzer készítése
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, majd minden második keksz közepét is kiszúrjuk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 10 perc alatt megsül.
  6. Megvárjuk, míg kihűl, majd meggylekvárral összeragasztunk egy teli és egy kiszúrt közepű kekszet.Gesztenyés linzer összeállítása

Gesztenyés linzer meggylekvárral