2017. március 11.
Tea sütik, Kocka süti
Fehércsokis kókuszkocka
A krémes fehércsoki és a ropogós kókusz szerintem eleve verhetetlen páros, hát még ha vattaszerűen puha, citromos piskótát borít! Az örök klasszikus csajos változatát találjátok a bejegyzésben:)
Ez a süti egyszerű és nagyszerű. Nem kell hozzá tudomány, bizony, a hagyományos kókuszkockáról van szó, csak a kakaós bevonó helyett fehércsoki máz került a ropogós kókusz alá.
…és így született a csajos esték új királynője! 🙂
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg vaj
- 7, 5 dkg porcukor
- 6 tojás
- 8 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Bevonáshoz
- 10 dkg fehér csoki
- tejszín
- kókuszreszelék
Elkészítés
- A citromot alaposan mossuk meg, majd reszeljük le a héját. Adjuk a kimért liszthez.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből a kristálycukorral és a vaníliás cukorral kemény habot verünk.
- A vajat a porcukorral keverjük simára, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
- A tojásfehérjét óvatosan forgassuk a vajas-tojásos keverékhez.
- Végül szitáljuk hozzá a citromhéjas lisztet és pár mozdulattal keverjük simára.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (kb. 20×30 cm) és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 30-35 perc alatt aranyszínűre sül.
- Rácsra tesszük, és megvárjuk, míg teljesen kihűl.
- A fehér csokit apró kockára vágjuk, majd a tejszínnel gőz fölött felolvasztjuk (figyeljünk rá nagyon, ne hirtelen melegítsük, mert nagyon könnyen megég!)
- A piskótát kockákra vágjuk.
- Először az olvasztott csokiba mártjuk minden oldalát.
- Majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
És a végeredmény 🙂