2012. július 25.
Sütés nélkül, Fagyi
Fehér barack-levendula sorbet
Újabb villámgyors otthon készült fagyi, ezúttal illatos fehér barackból készült, levendula sziruppal.
Már nagyon vártam, hogy megjelenjen a piacon a fehér húsú barack, mert már elég régen elterveztem, hogy ezt a sorbet-t biztosan megcsinálom, ugyanis nagyon szeretem ezt a barack fajtát, mert szerintem sokkal aromásabb, mint a sárga húsú társa. Az egyetlen baj az vele, hogy kb. ahol hozzáérek, ott másnapra meg is barnul, szóval igen kényes. Sajnos a sorbet-hoz is hiába adtam citromlét, így is megbarnult. Egyedül a színével nem vagyok kibékülve, de az íze teljesen olyan lett, amilyenre számítottam:)
Hozzávalók
(kb. fél liter sorbet-hoz)
- 50 dkg fehér barack
- 1,5 dl levendula szirup
- 1-2 ek. citromlé
Elkészítés
- A barackokat félbevágjuk, kimagozzuk, meghámozzuk és aprítógépben/botmixerrel pépesítjük és hozzákeverünk 1-2 ek. citromlét.
- A kihűlt levendula szirupot leszűrjük. (kivéve, ha már korábban elkészült:)
- Ezután hozzáadunk kb. 1,5 dl-t a barackpüréhez, majd egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
- Másnap a barackos alapot a fagyigépbe töltjük és kb. fél óra alatt eléri a megfelelő állagot.
- Ezután jól záródó műanyag edénybe kanalazzuk, és betesszük a mélyhűtőbe pár órára és már adagolhatjuk is!:)
- Fagyigép nélkül: jól záródó műanyag dobozba tesszük, betesszük a mélyhűtőbe és óránként botmixerrel átkeverjük, összesen legalább 4-5 alkalommal.