2012. július 25.


Sütés nélkül, Fagyi

Fehér barack-levendula sorbet

Újabb villámgyors otthon készült fagyi, ezúttal illatos fehér barackból készült, levendula sziruppal.

Már nagyon vártam, hogy megjelenjen a piacon a fehér húsú barack, mert már elég régen elterveztem, hogy ezt a sorbet-t biztosan megcsinálom, ugyanis nagyon szeretem ezt a barack fajtát, mert szerintem sokkal aromásabb, mint a sárga húsú társa. Az egyetlen baj az vele, hogy kb. ahol hozzáérek, ott másnapra meg is barnul, szóval igen kényes. Sajnos a sorbet-hoz is hiába adtam citromlét, így is megbarnult. Egyedül a színével nem vagyok kibékülve, de az íze teljesen olyan lett, amilyenre számítottam:)

Barack&levendula

Hozzávalók

(kb. fél liter sorbet-hoz)

Elkészítés

  1. A barackokat félbevágjuk, kimagozzuk, meghámozzuk és aprítógépben/botmixerrel pépesítjük és hozzákeverünk 1-2 ek. citromlét.A barackokat pépesítjük
  2. A kihűlt levendula szirupot leszűrjük. (kivéve, ha már korábban elkészült:)Levendula szirup
  3. Ezután hozzáadunk kb. 1,5 dl-t a barackpüréhez, majd egy éjszakára betesszük a hűtőbe.A levendulaszirupot a barackhoz adjuk
  4. Másnap a barackos alapot a fagyigépbe töltjük és kb. fél óra alatt eléri a megfelelő állagot.Kész a sorbet!
  5. Ezután jól záródó műanyag edénybe kanalazzuk, és betesszük a mélyhűtőbe pár órára és már adagolhatjuk is!:)
  6. Fagyigép nélkül: jól záródó műanyag dobozba tesszük, betesszük a mélyhűtőbe és óránként botmixerrel átkeverjük, összesen legalább 4-5 alkalommal.Fehér barack-levendula sorbet