2015. június 12.
Gyümölcsös sütik, Tea sütik, Kocka süti
Epres kókuszkocka
Ezen a héten én lettem a Nosalty-n a hét gasztrobloggere. Ezt az epres kókuszkockát készítettem:)
A cikket itt olvashatjátok el, a hozzá tartozó receptet pedig természetesen itt is megosztom.
Bizony, ez a süti a csokis változat tavaszi kiadása, eperrel. A tészta is légiesebb, nem a megszokott, tömör mézes, hanem egy lágy, enyhén citromos piskóta, amit édes eperlekvár és ropogós, fehércsokival „fűszerezett” kókuszréteg ölel körbe. Az elkészítési ideje pedig nem haladja meg a 30 percet. Jól hangzik, ugye?:)
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 4ek. cukor
- 4 ek. liszt
- 1 csapott tk. sütőpor
- csipet bourbon vaníliás cukor
- csipet frissen reszelt citromhéj
- 25 dkg eper
- 10 dkg cukor
- kókuszreszelék
- 2-3 dkg fehércsoki
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A fehérjékből kemény habot verünk.
- A sárgákat a cukorral habosra keverjük (annyira, hogy világos sárgára legyen)
- A liszthez keverjük a sütőport, majd a cukros tojássárgájához keverjük.
- Hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 15 perc alatt megsül.
- A forró piskótát sütőpapírral borított rácsra fordítjuk, majd lehúzzuk az aljáról a papírt. Megvárjuk, míg kihűl.
- Az epreket megmossuk és leturmixoljuk.
- Hozzáadjuk a cukrot és pár perc alatt sűrűre főzzük. Megvárjuk, míg kihűl.
- A fehércsokit a kókuszhoz reszeljük.
- Összeállítjuk a sütit: a piskótát felkockázzuk, először az epres szószba, majd a fehércsokis kókuszba forgatjuk.