2012. január 16.
Tea sütik, Krémes sütik, Kocka süti, Sajttorta
Cheesecake brownie
Életem első brownie-ja. Igen, más ezzel kezdi, de nálam még csak most került sorra. Sikerült elsőre megtalálni a (számomra) tökéletes receptet: nem száraz, de nem is marad folyós a közepe, tömör, kissé ragacsos tészta lett aminek a tömény édességét némileg tompítja a krémsajtos réteg.
Nem igazán lehet elrontani, csak össze kell keverni a hozzávalókat, úgyhogy kezdőknek is bátran ajánlom!:)
Hozzávalók
Csokis alap:
- 12 dkg étcsoki (minél magasabb kakaótartalommal)
- 12 dkg margarin
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 7,5 dkg liszt
- vanília aroma
- csipet só
Krémsajtos réteg:
- 12,5 dkg krémsajt (vagy mascarpone)
- 1 cs. vaníliás cukor (10 g)
- 1 tojás
- fél ek. cukor
- reszelt citromhéj
- 1 tk. citromlé
Elkészítés
- A csokit egészen apróra vágjuk (így hamarabb felolvad és kisebb az esélye, hogy megég) és gőz fölött a margarinnal felolvasztjuk, megvárjuk míg langyosra hűl.
- A csokis alaphoz egy nagy tálban elkeverjük a két tojást a cukorral és hozzáadjuk a vanília aromát.
- Ezután hozzákeverjük a cukros tojásos masszához a felolvasztott csokoládét, majd a lisztet és simára keverjük.
- Az elkészült masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30×15 cm) öntjük.
- A krémsajtos réteghez összekeverjük a felsorolt hozzávalókat, majd egy kanállal a csokis alap tetejére kanalazzuk elszórtan.
- Ezután egy kanál nyelével összekeverjük, hogy az eredmény márványos legyen:
- És kész is, mehet az előmelegített sütőbe: 180 fokon 20-25 perc alatt megsül. (érdemes figyelni a sütési idő vége felé, hogy a sajtkrémes réteg ne égjen meg)
Miután kihűlt, kockákra vágva tálaljuk. Szerintem akkor a legfinomabb, mikor állt egy éjszakát a hűtőben, így az ízei összeérnek és közel sem olyan édes, mint langyosan.
ritacica
2013. február 10. - 15:05Nagyon finom, a brownie csokissága és a sajtkrém krémessége isteni együtt. Köszi. 🙂
Vikki
2013. február 10. - 15:09Szívesen, örülök, hogy ez is bevált:)
Boroka
2013. június 29. - 13:35Kedves Vikki!
Ez mar harmadik süti, amit megcsinaltam az oldaladrol es egesz egyszerüen szuper lett! Pontosan olyan ahogy leirtad. Ha sütit akarok sütni, mar mindig a Te oldaladat nezem meg:) Csak igy tovabb! (Csak annyi, hogy en a margarin helyett a vajat reszesitem elönyben:)))
Vikki
2013. június 29. - 13:49Szia Boroka,
örülök, hogy beváltak az itt talált receptek!:) Mostanában már én is jobbára vajat használok minden sütiben, sokkal jobb azzal minden, kétségtelen:)
gasztromanó
2016. március 20. - 18:54Köszönet az isteni receptért!
Körübelül 5 perc alatt fogyott el. Következőre nagyobb adagot csinálok 🙂
Vikki
2016. március 20. - 20:50És pont ezért az 5 percért éri meg! 🙂 Gratulálok! 🙂
Rezefy
2020. január 16. - 11:16Ez a recept kb mekkora tepsihez van?
Vikki
2020. február 7. - 09:51Szia,
a receptben leírt mennyiség kb. 20×25 cm méretű tepsiben készült. 🙂