2012. január 16.


Tea sütik, Krémes sütik, Kocka süti, Sajttorta

Cheesecake brownie

Életem első brownie-ja. Igen, más ezzel kezdi, de nálam még csak most került sorra. Sikerült elsőre megtalálni a (számomra) tökéletes receptet: nem száraz, de nem is marad folyós a közepe, tömör, kissé ragacsos tészta lett aminek a tömény édességét némileg tompítja a krémsajtos réteg.

Nem igazán lehet elrontani, csak össze kell keverni a hozzávalókat, úgyhogy kezdőknek is bátran ajánlom!:)

Hozzávalók

Csokis alap:

  • 12 dkg étcsoki (minél magasabb kakaótartalommal)
  • 12 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 7,5 dkg liszt
  • vanília aroma
  • csipet só

Krémsajtos réteg:

  • 12,5 dkg krémsajt (vagy mascarpone)
  • 1 cs. vaníliás cukor (10 g)
  • 1 tojás
  • fél ek. cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 tk. citromlé

Elkészítés

  1.  A csokit egészen apróra vágjuk (így hamarabb felolvad és kisebb az esélye, hogy megég) és gőz fölött a margarinnal felolvasztjuk, megvárjuk míg langyosra hűl.
  2. A csokis alaphoz egy nagy tálban elkeverjük a két tojást a cukorral és hozzáadjuk a vanília aromát.
  3. Ezután hozzákeverjük a cukros tojásos masszához a felolvasztott csokoládét, majd a lisztet és simára keverjük.
  4. Az elkészült masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30×15 cm) öntjük.
  5. A krémsajtos réteghez összekeverjük a felsorolt hozzávalókat, majd egy kanállal a csokis alap tetejére kanalazzuk elszórtan.
  6. Ezután egy kanál nyelével összekeverjük, hogy az eredmény márványos legyen:Márványozás
  7. És kész is, mehet az előmelegített sütőbe: 180 fokon 20-25 perc alatt megsül. (érdemes figyelni a sütési idő vége felé, hogy a sajtkrémes réteg ne égjen meg)

Miután kihűlt, kockákra vágva tálaljuk. Szerintem akkor a legfinomabb, mikor állt egy éjszakát a hűtőben, így az ízei összeérnek és közel sem olyan édes, mint langyosan.