2022. szeptember 3.
Tea sütik, Madeleine
Sacher madeleine
Nyárbúcsúztató apróságok egy igazi klasszikust idézve: egy falat Sacher torta, madeleine formában! Jöhet?🤩 🍫🍑
Remélem üvegbe zártad a nyarat, mert ha máris visszacsalogatnád, akkor ehhez a sütihez is pont kell egy kicsi belőle, baracklekvár formájában. De boltival is ugyanúgy működik a varázslat, ha mégsincs otthon házi. Ez a madeleine igazi egyfalatos Sacher torta, minden benne van egy-egy darabban, ami egy Sacher tortába is kell. Az elkészítés nem mondom, hogy rövidebb lesz a tortánál, mert az egyesével megtöltés és mártogatás talán még kicsit több időt is vesz igénybe, viszont az eredmény igazán formatbontó lesz, szóval megéri a fáradozást. A tányérról való eltűnése valószínűleg rövidebb időt fog igénybe venni, mint az elkészítés. 🤫
Hozzávalók
(kb. 40 darabhoz)
- 7,5 dkg olvasztott vaj
- 2 tojás
- 7,5 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 2 dkg holland kakaó
- 1/2 tk. sütőpor
Összeállításhoz:
- baracklekvár
- csokibevonó
Elkészítés
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük, míg egészen világos sárga lesz.
- A vajat felolvasztjuk, megvárjuk, amíg szobahőmérsékletűre hűl és a tojásos keverékhez adjuk.
- A lisztet elkeverjük a sütporral és a kakaóval, majd a tojásos masszába forgatjuk.
- Egy órára hűtőbe tesszük pihenni.
- Pihentetés után a masszát a sütőformába kanalazzuk, ügyelve arra, hogy ne legyenek teljesen tele a formák, hogy ne púposodjanak ki túlságosan sütés közben.
- 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 9-10 perc alatt megsül.
- Rácsra szedjük és megvárjuk, míg teljesen kihűl.
- A baracklekvárt nyomózsákba töltjük és minden madeleinebe nyomunk egy kicsit.
- A bevonót felolvasztjuk és belemártjuk a madeleine-ek egyik felét.
- Rácsra tesszük és megvárjuk, míg megdermed.