2021. február 5.
Sütés nélkül, Krém desszert
Nutellás tiramisu
Boldog Nutella világnapot! Mit szólnál egy ünnepi Nutellás tiramisuhoz? 😊🎉
A tiramisu talán az egyik legjobb sütés nélküli desszert, mert az eredeti kávés verzió szinte bárhogyan variálható, akár pisztáciával, vagy gyümölcsökkel, mondjuk citrommal. Oké, igaz, hogy ezeknek már nem sok köze van az eredetihez, ez a Nutellás verzió azonban az, csak került bele egy réteg Nutella is, amitől csak jobb lesz, ahogy bármi, amire rákerül. Nem is feltétlenül kell, hogy épp világnapja legyen, egy jó nagy kanál mogyorós-csokis csoda bármin segít 😉
Hozzávalók
- 25 dkg mascarpone
- 3 tojás
- 2 ek. porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg Nutella
- 20 dkg babapiskóta
- 30 ml kávé
- 2 dl tej
- 2-3 dkg török mogyoró
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk és félre tesszük.
- A sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral addig keverjük, míg egészen halvány sárga lesz.
- Ekkor hozzáadjuk a mascarponét és csomómentesre keverjük.
- Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot is.
- A Nutellához teszünk kb 2 evőkanálnyit a krémből, ezzel fellazítjuk kicsit, hogy könnyebben kenhető legyen.
- A kávét elkeverjük a tejjel.
- Egy tál aljába vékony réteget simítunk a krémből és elkezdjük rásorakoztatni a tejes kávéba mártott piskótákat.
- Erre jön egy újabb vékony réteg krém, hogy kitöltse a mélyedéseket, majd rásimítjuk a Nutellát.
- Ismét egy réteg kávéba mártott piskóta jön.
- Majd a tetejét bevonjuk a maradék krémmel.
- A tetejét megszórjuk cukrozatlan kakaóval és tört mogyoróval.