2020. július 10.
Sütés nélkül, Zselé-puding
Eper puding joghurtos bodza habbal
Igaz, hogy lassan vége teljesen az eper szezonnak, de az a legjobb, hogy ezzel a desszerttel bármikor visszahozhatod! 😉
Ezt a desszertet pontosan 10 perc alatt tudod elkészíteni, akár fagyasztott eperből is, és még a glutén érzékeny barátaidat is bátran megkínálhatod vele 🍓 Ha készítettél idén bodza szirupot, akkor a következő hozzávaló is pipa, de ha nem, az sem gond, mert a bolti is tökéletesen jó hozzá. És még a meleg sem lehet kifogás, mert sütni sem kell 😉
Hozzávalók
Eper puding:
- 40 dkg eper (tisztított súly)
- 10 dkg cukor
- 2 púpos tk. kukorica keményítő
Hab:
- 2 dl hideg tejszín
- 1 ek. bodza szörp
- 4 ek. görög joghurt
Bodzavirág díszítéshez (elhagyható)
Elkészítés
- Az epret megtisztítjuk, alaposan megmossuk és felkockázzuk.
- Nagyjából a felét villával áttörjük és a cukorral, valamint a maradék eperkockával egy lábasba tesszük és elkezdjük melegíteni.
- A keményítőt kevés vízzel simára keverjük.
- Ha már forr az eper, félrehúzzuk és hozzákeverjük a vízben oldott keményítőt.
- Visszatesszük és folyamatos kevergetés mellett addig forraljuk, míg teljesen besűrűsödik, puding állagúra.
- Vízzel kiöblített formákba kanalazzuk és megvárjuk, míg teljesen kihűl és megdermed.
- A joghurtos habhoz a hideg tejszínt a bodzasziruppal kemény habbá verjük.
- Hozzáadjuk a joghurtot és óvatosan beleforgatjuk.
- Tálalás előtt a habot óvatosan az eperpudingra kanalazzuk és megszórjuk bodza virággal.