2018. augusztus 10.
Sütés nélkül, Krém desszert
Citromos (majdnem) tiramisu
Ez a citromos (majdnem) tiramisu igazi kánikula desszert: minimális időráfordítást igényel, hideg, és a sok-sok citromtól hihetetlenül frissítő!
Ennek a tiramisura csak a babapiskóta rétegekben hasonlító desszertnek valójában nem sok köze van a tiramisuhoz, igazából azért adtam csak neki ezt a nevet, hogy típusra beazonosítható legyen. A krém ugyanis nem mascarpone, hanem édes tejföl és tejszín keveréke, amivel sokkal kiadósabb adagot is lehet készíteni. Amolyan magyaros tiramisu:) Nagy melegben igazán telitalálat ez a desszert, mivel 15 perc alatt összeállítható és hűsítő ízével tökéletesen csillapítja az édesség utáni vágyat.
Hozzávalók
- 2 nagyobb méretű citrom
- 15 dkg babapiskóta
- 25 dkg 20%-os zsírtartalmú tejföl
- 6,5 dkg porcukor
- 1,25 dl hideg tejszín
Elkészítés
- A citromokat alaposan megmossuk, héjukat lereszeljük, levüket kifacsarjuk.
- A hideg tejszínből kemény habot verünk.
- A tejfölt simára keverjük a porcukorral, majd beleforgatjuk a tejszínhabot is és hozzáadjuk a reszelt citromhéj kb. 2/3 részét.
- Elkezdjük rétegezni: a tál aljára kevés krémet teszünk, majd szorosan kirakjuk babapiskótával.
- A piskótát meglocsoljuk a frissen facsart citromlével, majd befedjük egy réteg krémmel és megszórjuk reszelt citromhéjjal. Majd ismét egy réteg piskóta következik.
- A rétegezést addig folytatjuk, míg az utolsó réteg piskótát is be tudjuk fedni krémmel.
- A tetejét gazdagon megszórjuk reszelt citromhéjjal, majd legalább 3 órára hűtőbe tesszük, hogy kicsit összeérjenek az ízek.