2017. március 11.


Tea sütik, Kocka süti

Fehércsokis kókuszkocka

A krémes fehércsoki és a ropogós kókusz szerintem eleve verhetetlen páros, hát még ha vattaszerűen puha, citromos piskótát borít! Az örök klasszikus csajos változatát találjátok a bejegyzésben:)

Ez a süti egyszerű és nagyszerű. Nem kell hozzá tudomány, bizony, a hagyományos kókuszkockáról van szó, csak a kakaós bevonó helyett fehércsoki máz került a ropogós kókusz alá.

…és így született a csajos esték új királynője! 🙂

Fehércsokis kókuszkocka

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg vaj
  • 7, 5 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 8 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Bevonáshoz

  • 10 dkg fehér csoki
  • tejszín
  • kókuszreszelék

Elkészítés

  1. A citromot alaposan mossuk meg, majd reszeljük le a héját. Adjuk a kimért liszthez.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből a kristálycukorral és a vaníliás cukorral kemény habot verünk.Tojásfehérje hab a kókuszkockához
  3. A vajat a porcukorral keverjük simára, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.Fehércsokis kókuszkocka alapja
  4. A tojásfehérjét óvatosan forgassuk a vajas-tojásos keverékhez.
  5. Végül szitáljuk hozzá a citromhéjas lisztet és pár mozdulattal keverjük simára.Fehércsokis kókuszkocka alapja
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (kb. 20×30 cm) és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 30-35 perc alatt aranyszínűre sül.Irány a sütő!
  7. Rácsra tesszük, és megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  8. A fehér csokit apró kockára vágjuk, majd a tejszínnel gőz fölött felolvasztjuk (figyeljünk rá nagyon, ne hirtelen melegítsük, mert nagyon könnyen megég!)Fehércsoki máz a kókuszkockához
  9. A piskótát kockákra vágjuk.
  10. Először az olvasztott csokiba mártjuk minden oldalát.
  11. Majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.Fehércsokis kókuszkocka készülőben

És a végeredmény 🙂

Fehércsokis kókuszkocka