2012. március 18.


Sós sütik, Száraz sütik, Keksz

Medvehagymás cookie

Ki mondta, hogy egy cookie típusú keksz csakis édes lehet?! Íme egy sós változat, friss medvehagymával.

Kívül ropogós, belül pedig puha marad, első ránézésre mégis talán egy elrontott pogácsára emlékeztet. De nem az, tényleg cookie-nak is szántam:) Szerintem nagyon jó lett, biztosan jópárszor készül majd még, amíg szezonja van a medvehagymának. Tökéletes alternatíva lehet mindenkinek, akinek nincs kedve/ideje pogácsával vacakolni, de szereti a medvehagymás dolgokat.

Hozzávalók

  • 15 dkg friss sajt (krémsajt)
  • 40 dkg liszt
  • 1 tasak instant élesztő
  • 1 tk. só
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 tojás
  • 1 pohár tejföl (20%-os, 150g)
  • 1 csokor medvehagyma

Elkészítés

  1. A medvehagymát megmossuk és felaprítjuk.Medvehagyma
  2. A lisztet összekeverjük a sóval és az instant élesztővel, majd hozzáadjuk a tejet az étolajat a tejfölt és a tojást és a robotgép dagasztó karjával sima tésztává gyúrjuk.
  3. Hozzáadjuk a felaprított medvehagymát és a krémsajtot és beledolgozzuk a tésztába.Friss sajt és medvehagyma
  4. A tésztából két kanál segítségével kb. diónyi adagokat halmozunk egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, amit utána enyhén szétlapítunk.Készül a cookie
  5. 15 percet pihenetjük.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sül.Medvehagymás cookie