2017. január 6.


Száraz sütik, Felfújt

Mákos bejgli felfújt naranccsal

Semmi sem veszhet kárba alapon a mákos bejgli újjászületését bemutató recept következik, mégpedig egy lágy, naranccsal ízesített felfújt formájában. 

Ez a desszert igazából maradékmentés címén született, teljesen véletlenszerűen összeállítva, így a megadott mennyiségeket és hozzávalókat egész nyugodtan lehet variálni: készülhet bármilyen ízű bejglivel, a kifli helyett zsemlével vagy kaláccsal, és sokkal nagyobb mennyiségben is,  az itt megadottnál. Működni fog:) Az itt megadott mennyiségek két nagyobb méretű muffin formához, vagy két kerámia felfújt formához elegendő.

Mákos bejgli felfújt naranccsal

Hozzávalók

(2 adaghoz)

  • mákos bejgli és kifli, megegyező arányban (4 szelet bejgli és 1 kisebb kifli került bele)
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • fél csomag vaníliás cukor
  • 1-2 ek. cukor ízlés szerint
  • fél narancs reszelt héja

Elkészítés

  1. A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.Tojás hab a bejgli felfújthoz
  2. Hozzáadjuk a tejet és a narancs reszelt héját.
  3. A bejglit és a kiflit darabokra tördeljük és a cukros-tojásos masszába forgatjuk, hagyjuk, hogy kicsit megszívja magát.Bejgli felfújt készülőben
  4. Kivajazott sütőformába kanalazzuk és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 20 perc alatt aranybarnára sül.Bejgli felfújt készülőben
  5. Langyosan, mézzel vagy porcukorral és friss narancshéjjal tálaljuk.

Mákos bejgli felfújt naranccsal