2017. január 6.
Tea sütik, Felfújt
Mákos bejgli felfújt naranccsal
Semmi sem veszhet kárba alapon a mákos bejgli újjászületését bemutató recept következik, mégpedig egy lágy, naranccsal ízesített felfújt formájában.
Ez a desszert igazából maradékmentés címén született, teljesen véletlenszerűen összeállítva, így a megadott mennyiségeket és hozzávalókat egész nyugodtan lehet variálni: készülhet bármilyen ízű bejglivel, a kifli helyett zsemlével vagy kaláccsal, és sokkal nagyobb mennyiségben is, az itt megadottnál. Működni fog:) Az itt megadott mennyiségek két nagyobb méretű muffin formához, vagy két kerámia felfújt formához elegendő.
Hozzávalók
(2 adaghoz)
- mákos bejgli és kifli, megegyező arányban (4 szelet bejgli és 1 kisebb kifli került bele)
- 1 tojás
- 1 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- 1-2 ek. cukor ízlés szerint
- fél narancs reszelt héja
Elkészítés
- A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a tejet és a narancs reszelt héját.
- A bejglit és a kiflit darabokra tördeljük és a cukros-tojásos masszába forgatjuk, hagyjuk, hogy kicsit megszívja magát.
- Kivajazott sütőformába kanalazzuk és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 20 perc alatt aranybarnára sül.
- Langyosan, mézzel vagy porcukorral és friss narancshéjjal tálaljuk.