2018. szeptember 7.
Gyümölcsös sütik, Tea sütik, Felfújt
Túrós darafelfújt szederrel
Csempészd vissza a nyarat ezzel a villámgyors túrós-szedres felfújttal, amit nagyjából 10 perc alatt összeállíthatsz!
A túrós édességek azt hiszem örök kedvencek mindenkinél, mindegy, hogy hideg, vagy meleg formában, szögletesen, kereken, vagy pohárban érkeznek. Én is így vagyok ezzel, és ha eszembe jut, hogy túrós sütit ennék, azonnal elkezdek keresgélni és kísérletezgetni. Van, hogy szempont a gyorsaság is, így született ez a felfújt is. Légies, könnyű túrós desszert, amihez remekül passzol bármilyen savanykás bogyós gyümölcs, amit épp sikerül beszerezni. Szerintem langyosan a legfinomabb;)
Hozzávalók
(4 felfújthoz)
- 1 dl tejföl
- 5 dkg búzadara
- 12,5 dkg túró
- 1 tojás
- 1,5 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja
- csipet só
- 12,5 dkg szeder
Elkészítés
- A búzadarát elkeverjük a tejföllel, majd fél órát pihentetjük.
- A tojást szétválasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
- A tojás sárgáját simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölös búzadarát és a citrom reszelt héját.
- Óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot is.
- A masszát egyenlően elosztjuk a felfújt formákban.
- A szedret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és a tészta tetejére helyezzük (ne nyomjuk bele, sütés közben amúgy is belesüllyed).
- 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 45 perc alatt megsülnek.
- Porcukorral megszórva tálaljuk.