2017. augusztus 4.


Sütés nélkül, Zselé-puding

Levendulás panna cotta

Véletlen se mondjatok le a desszertekről ilyen melegben se! Nem fagyi ugyan, de ugyanolyan krémes, viszont nem kell fagyasztani sem, csak jól kihűteni és máris kanalazható a lágy panna cotta!

Remélem szárítottatok sok-sok levendulát, amit majd jobbnál-jobb levendulás desszertekhez használhattok ezután.:) (De ha nem, az sem baj, ugyanis bármelyik drogériában vagy gyógynövényboltban be tudjátok szerezni a szárított virágzatot.)

Nekem nagyon nagy kedvencem a fehércsoki és a levendula párosa, amit elsőre lehet, hogy a “tömény” és “túl édes” jelzőkkel illetnének legtöbben, de mint mindenhol, ha a megfelelő arányokkal dolgozunk és nem esünk túlzásba, tökéletes lesz a harmónia. Édes és kicsit virágos, a lágy, habos állag pedig még kellemesebbé teszi.

Levendulás panna cotta

Hozzávalók

(4 adaghoz)

Panna cotta:

  • 4 dl tejszín
  • 3 dkg cukor
  • 2 lap zselatin
  • 1 tk. szárított levendula virág
  • 5 dkg fehér csoki

 Elkészítés

  1. A tejet és a tejszínt egy lábasba öntjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a levendulát.Tejszín és levendula a panna cottához
  2. Elkezdjük melegíteni, de csak amíg gőzölni kezd, nem szabad, hogy felforrjon.
  3. Félrehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a zselatin lapokat egyenként és addig kevergetjük, míg a zselatin el nem olvad.Zselatin lapot adunk a levendulás panna cottához
  4. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd betesszük a hűtőbe kb. 1 órára, hogy a tejszín lehűljön.
  5. Robotgéppel pár perc alatt áthabosítjuk.Levendulás panna cotta készül
  6. Vízzel átöblített edényekbe kanalazzuk és visszatesszük a hűtőbe még legalább 2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
  7. A fehércsokit gőz fölött felolvasztjuk majd ha szobahőmérsékletűre hűlt, a panna cották tetejére csorgatjuk. Hűtőbe tesszük és megvárjuk, míg teljesen megdermed. (Vagy egyszerűen forgácsokat készítünk belőle és megszórjuk a tetejüket)

Levendulás panna cotta

Levendulás panna cotta