2014. február 14.


Sütés nélkül, Zselé-puding

Panna cotta gránátalmával

Igen, igen, a Valentin nap még mindig egy megosztó esemény, de mivel pont ma van a napja, így nem mehetünk el mellette recept nélkül… Ami pedig nem más, mint egy villámgyors, elegáns desszert – nem csak jeles alkalmakra:)

Ez a desszert nem csak ízében, de megjelenésében is gyönyörködtet:  az édes, lágyan krémes textúrájú, hófehér tejszínes réteg tetejére enyhén savanykás, vibráló vörös zselé simul, amiben gránátalma magok bújnak meg. És mindezt nagyjából 10 perc alatt megalkothatjuk összesen 6 hozzávalóból:)

Panna cotta gránátalmával

Hozzávalók:

Panna cotta:

  • 2 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • 3 dkg cukor
  • 2 lap zselatin
  • fél csomag (Bourbon) vaníliás cukor

Gránátalmás réteg:

  • 1 dl gránátalmalé (1 db gránátalma)
  • 1 kk. zselatin
  • 1 kk. cukor

Elkészítés

  1. A panna cottához egy lábasba öntjük a tejet, a tejszínt, a cukrot és a vaníliás cukrot és addig melegítjük, míg gőzölni nem kezd.
  2. Ekkor hozzáadjuk a zselatinlapokat és addig kevergetjük, míg el nem olvad (nem kell előtte beáztatni).A meleg tejszínes tejben feloldjuk a zselatin lapokat
  3. Hideg vízzel kiöblített tálkákban egyenlően elosztjuk, megvárjuk, míg kihűl és legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük.Tálkába öntjük
  4. A gránátalmás réteghez a magokat kiszedegetjük a gránátalmából, majd aprítógépbe tesszük. Az így kapott pürét átszűrjük.A gránátalma magokból lét készítünk
  5. A gránátalma léhez hozzáadjuk a cukrot és a zselatint és elkezdjük melegíteni, amíg fel nem olvad benne a zselatin (ne forraljuk fel!).
  6. A megdermet panna cottákat kivesszük a hűtőből és óvatosan a tetejére öntjük a gránátalmás réteget.Óvatosan ráöntjük a gránátalmás réteget
  7. Ismét 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy a gránátalmás réteg is megdermedjen.

Tálalás előtt megszórjuk gránátalma magokkal.Gránátalmás panna cotta