2018. február 12.


Száraz sütik, Keksz

Lekváros szív keksz

Vészesen közeleg a Valentin nap, de ha még mindig nincs ötleted, mivel tedd édesebbé a számodra legfontosabb ember napját, íme egy pofon egyszerű, szupercuki, saját készítésű apróság! <3

Ebben a kekszben az a legjobb, hogy kicsit giccses ugyan, de a formája és az íze miatt így is mosolyt csal bárki arcára. Lekváros linzerre ugyanis nem nagyon mond senki nemet, nemde?:) A szép végeredményért fontos, hogy sütésálló lekvárt használjunk, ez ugyanis nem folyik ki és nem is ég meg sütés közben.

 

Hozzávalók

  • 17 dkg vaj
  • 28 dkg liszt
  • 6 g sütőpor
  • csipet só
  • 9 dkg cukor
  • 1 tojás

Töltelék:

  • 10 dkg sütésálló piros lekvár
  • pár csepp piros ételfesték

Elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal.Lekváros szív keksz hozzávalói
  2. Hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, a sütőport és egy csipet sót és az egészet összegyúrjuk.Lekváros szív keksz hozzávalói
  3. A tésztát sütőpapíron kb. 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk.Lekváros szív keksz készítése
  4. A sütésálló lekvárt villával kissé áttörjük, hogy kenhető legyen, ha nem elég élénk színű, adhatunk hozzá pár csepp piros ételfestéket.
  5. Vékonyan megkenjük vele a tésztalapot.Lekváros szív keksz készítése
  6. A téglalap egyik hosszabbik oldalánál elkezdjük szorosan feltekerni.Lekváros szív keksz készítése
  7. Az így kapott tekercset 1 órára hideg helyre tesszük, hogy könnyen szeletlehető legyen majd.
  8. Hűtés után éles késsel 0,5 cm vastag szeleteket vágunk a tekercsből.
  9. A szeleteket sütőpapírra sorakoztatjuk.
  10. Egy kés/villa/kanál nyelével óvatosan benyomjuk az egyik oldalát, a vele szembe levő oldalt pedig ujjunkkal összecsípve kissé hegyesre nyomkodjuk, hogy szív alakot kapjunk.Lekváros szív keksz készítéseIrány a sütő!
  11. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 20 perc alatt megsül.

Lekváros szív keksz