2019. június 7.


Gyümölcsös sütik

Epres-rebarbarás piskóta

Jöhet egy villámgyors, igazi kora nyári sütemény? Akkor próbáld ki ezt a puha, epres-rebarbarás piskótát, amihez édes vanília sodó is jár!

A gyümölcsök megtisztításával együtt 15 perc alatt összedobható ez a süti, így akár utolsó pillanatos vendégvárónak is remek választás lesz. A puha vaníliás piskóta torta a benne megbúvó zamatos eper és rebarbaradarabokkal és a lágy vanília sodóval biztos, hogy osztatlan sikert fog aratni!

 

Hozzávalók

A piskótához:

  • 10 dkg eper
  • 10 dkg rebarbara
  • 2 kisebb tojás
  • 7,5 dkg cukor
  • fél csomag bourbon vaníliás cukor
  • 2,5 dkg olvasztott vaj
  • 2 ek. tejföl
  • 0,5 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • csipet só

Tálaláshoz:

Elkészítés

  1. Az epret megmossuk és felaprítjuk, a rebarbara héját lehúzzuk és kb. fél centis darabokra vágjuk.Eper és rebarbara a piskótához
  2. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, amíg egészen világos sárga lesz.
  3. Ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejfölt és simára keverjük.Epres-rebarbarás piskóta készítése
  4. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, egy csipet sót és az egészet elkeverjük.
  5. 2 részletben a tojásos masszához keverjük.: az első részlet lisztes keverék után hozzáadjuk a tejet, majd jöhet a maradék liszt is.Epres-rebarbarás piskóta készítése
  6. Sütőpapírral bélelt sütőformába simítjuk a tészta felét, majd megszórjuk vegyesen az eper és rebarbara kockák felével.Epres-rebarbarás piskóta készítése
  7. Rásímítjuk a maradék tésztát és a sütemény tetejére szórjuk a maradék gyümölcsöt (nem kell belenyomkodni, mert kicsit le fognak süllyedni sütés közben.)Irány a sütő!
  8. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 45 perc alatt készre sül.
  9. Tálalás előtt vékonyan megszórjuk porcukorral és cukrászkrémmel vagy vanília sodóval tálaljuk

Epres-rebarbarás piskóta