2019. június 7.
Gyümölcsös sütik
Epres-rebarbarás piskóta
Jöhet egy villámgyors, igazi kora nyári sütemény? Akkor próbáld ki ezt a puha, epres-rebarbarás piskótát, amihez édes vanília sodó is jár!
A gyümölcsök megtisztításával együtt 15 perc alatt összedobható ez a süti, így akár utolsó pillanatos vendégvárónak is remek választás lesz. A puha vaníliás piskóta torta a benne megbúvó zamatos eper és rebarbaradarabokkal és a lágy vanília sodóval biztos, hogy osztatlan sikert fog aratni!
Hozzávalók
A piskótához:
- 10 dkg eper
- 10 dkg rebarbara
- 2 kisebb tojás
- 7,5 dkg cukor
- fél csomag bourbon vaníliás cukor
- 2,5 dkg olvasztott vaj
- 2 ek. tejföl
- 0,5 dl tej
- 20 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- csipet só
Tálaláshoz:
- cukrász krém vagy vanília sodó
- porcukor
Elkészítés
- Az epret megmossuk és felaprítjuk, a rebarbara héját lehúzzuk és kb. fél centis darabokra vágjuk.
- A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, amíg egészen világos sárga lesz.
- Ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejfölt és simára keverjük.
- Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, egy csipet sót és az egészet elkeverjük.
- 2 részletben a tojásos masszához keverjük.: az első részlet lisztes keverék után hozzáadjuk a tejet, majd jöhet a maradék liszt is.
- Sütőpapírral bélelt sütőformába simítjuk a tészta felét, majd megszórjuk vegyesen az eper és rebarbara kockák felével.
- Rásímítjuk a maradék tésztát és a sütemény tetejére szórjuk a maradék gyümölcsöt (nem kell belenyomkodni, mert kicsit le fognak süllyedni sütés közben.)
- 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 45 perc alatt készre sül.
- Tálalás előtt vékonyan megszórjuk porcukorral és cukrászkrémmel vagy vanília sodóval tálaljuk