2017. október 6.


Gyümölcsös sütik, Száraz sütik, Kocka süti

Diós-othello szőlős süti

Most, hogy már nyakig benne vagyunk az őszben, itt az idő egy szuper szőlős sütinek! Még bajlódni se kell vele, mivel fél óra alatt elkészül!:)

Ez a villámgyors kevert süti tele van minden őszi finomsággal, amiért szerintem titkon mindenki várja kicsit ezt az évszakot: a puha citromos piskótában megbúvó  ropogós dió mellett a legzamatosabb kékszőlőszemek kerültek. Ennek a sütinek pont ez a szőlőfajta a lelke, nagyon jellegzetes íze van, ami sütés közben beleivódik a piskótába is. Így én mindenképpen othello szőlőt javaslok hozzá:)

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tk sütőpor
  • csipet só
  • 1 citrom héja
  • 3 tojás
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 dl natúr joghurt
  • 30 dkg othello szőlő

Elkészítés

  1. A diót finomra daráljuk. Darált dió
  2. Kimérjük és összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, darált diót, porcukrot, sütőport, sót, valamint hozzáreszeljük a citrom héját.Diós-othello szőlős süti száraz hozzávalói
  3. A tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat és a joghurtot.Diós-othello szőlős süti hozzávalói
  4. A száraz hozzávalókat a tojásos habhoz adjuk.Diós-othello szőlős süti hozzávalói
  5. Egy kb 20×30 cm-es sütőformát kivajazunk, majd kilisztezzük és belesimítjuk a masszát.Diós-othello szőlős süti alapja
  6. A lecsepegtetett szőlőszemeket a tészta tetejére szórjuk.Irány a sütő!
  7. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 25 perc alatt megsül.

Diós-othello szőlős süti