2017. október 6.
Gyümölcsös sütik, Tea sütik, Kocka süti
Diós-othello szőlős süti
Most, hogy már nyakig benne vagyunk az őszben, itt az idő egy szuper szőlős sütinek! Még bajlódni se kell vele, mivel fél óra alatt elkészül!:)
Ez a villámgyors kevert süti tele van minden őszi finomsággal, amiért szerintem titkon mindenki várja kicsit ezt az évszakot: a puha citromos piskótában megbúvó ropogós dió mellett a legzamatosabb kékszőlőszemek kerültek. Ennek a sütinek pont ez a szőlőfajta a lelke, nagyon jellegzetes íze van, ami sütés közben beleivódik a piskótába is. Így én mindenképpen othello szőlőt javaslok hozzá:)
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 2 tk sütőpor
- csipet só
- 1 citrom héja
- 3 tojás
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 dl natúr joghurt
- 30 dkg othello szőlő
Elkészítés
- A diót finomra daráljuk.
- Kimérjük és összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, darált diót, porcukrot, sütőport, sót, valamint hozzáreszeljük a citrom héját.
- A tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat és a joghurtot.
- A száraz hozzávalókat a tojásos habhoz adjuk.
- Egy kb 20×30 cm-es sütőformát kivajazunk, majd kilisztezzük és belesimítjuk a masszát.
- A lecsepegtetett szőlőszemeket a tészta tetejére szórjuk.
- 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 25 perc alatt megsül.