2015. február 27.
Sütés nélkül, Zselé-puding
Narancsos-bazsalikomos gumicukor
Egyedi ízű gumicukor, aminek tényleg csak a képzeletünk szab határt. Ugye, jól hangzik? Itt is van hozzá egy remek variáció:)
Receptek nézegetése közben bukkantam rá több házi gumicukor receptre is, és egyből be is indult a fantáziám, mennyi remek ízt lehetne kreálni a már kissé unalmas bolti mű gyümölcsízek helyett, ha ez tényleg működik. És bizony működött:) Nem lesz tökéletesen olyan, mint az aranybocsok, csak, hogy senkit se érjen csalódás, viszont tényleg remek alternatíva a színezékes-ízfokozós finomságok helyett, mivel az, és annyi kerül bele a zselatin mellé, amit mi magunk hozzáadunk. Én most először ezt az narancsos-bazsalikomos verziót próbáltam ki, szerintem tökéletesen kiegészítette a narancs ízét a friss bazsalikom, amitől igazán egyedi lett. Rásasául nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető mindössze pár hozzávalóból!
Hozzávalók
- 2,5 dl frissen facsart narancslé
- 3 ek. zselatin
- 2-3 ek. méz ízlés szerint
- 5-6 nagyobb bazsalikom levél
- fél narancs héja
Elkészítés
- A narancslevet ha kézzel facsartuk botmixerrel keverjük át, hogy a rostokat felaprítsa.
- A narancsléhez adjuk hozzá a zselatint, majd közepes lángon kezdjük el melegíteni. Addig melegítsük, míg a zselatin fel nem olvad, de ne forraljuk fel!
- Ekkor vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a narancshéjat nagyobb darabokban (így könnyebben eltávolítható majd), és a bazsalikomot is tépkedjük hozzá. Így együtt hagyjuk kihűlni.
- Távolítsuk el a narancshéj darabokat, valamint a bazsalikomleveleket és kanalazzuk szilikon formába.
- Várjuk meg, amíg teljesen megdermed. (ha hűtőbe tesszük, kb fél óra után fogyasztható is)
- A gumicukrok könnyebben kiszedhetők a formából, ha pár másodpercre meleg vízbe mártjuk a forma külső részét (de tényleg csak pár másodpercre, mert különben megolvad és elveszti a formáját a gumicukor!).
Carol
2015. február 27. - 13:43szuper, ezt ki fogom próbálni 🙂 milyen márkájú zselatint használtál?
Vikki
2015. február 28. - 14:19Szia,
nem szoktam márkához ragaszkodni zselatin terén, sima por állagú zselatinnal készült ez is, ami épp volt otthon 🙂
Carol
2015. március 1. - 15:04köszi, akkor az esti altatás után már neki is állok 🙂