2015. február 27.


Sütés nélkül, Zselé-puding

Narancsos-bazsalikomos gumicukor

Egyedi ízű gumicukor, aminek tényleg csak a képzeletünk szab határt. Ugye, jól hangzik? Itt is van hozzá egy remek variáció:)

Receptek nézegetése közben bukkantam rá több házi gumicukor receptre is, és egyből be is indult a fantáziám, mennyi remek ízt lehetne kreálni a már kissé unalmas bolti mű gyümölcsízek helyett, ha ez tényleg működik. És bizony működött:) Nem lesz tökéletesen olyan, mint az aranybocsok, csak, hogy senkit se érjen csalódás, viszont tényleg remek alternatíva a színezékes-ízfokozós finomságok helyett, mivel az, és annyi kerül bele a zselatin mellé, amit mi magunk hozzáadunk. Én most először ezt az narancsos-bazsalikomos verziót próbáltam ki, szerintem tökéletesen kiegészítette a narancs ízét a friss bazsalikom, amitől igazán egyedi lett. Rásasául nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető mindössze pár hozzávalóból!

Narancsos-bazsalikomos gumicukor

Hozzávalók

  • 2,5 dl frissen facsart narancslé
  • 3 ek. zselatin
  • 2-3 ek. méz ízlés szerint
  • 5-6 nagyobb bazsalikom levél
  • fél narancs héja

Elkészítés

  1. A narancslevet ha kézzel facsartuk botmixerrel keverjük át, hogy a rostokat felaprítsa.
  2. A narancsléhez adjuk hozzá a zselatint, majd közepes lángon kezdjük el melegíteni. Addig melegítsük, míg a zselatin fel nem olvad, de ne forraljuk fel!Narancs és zselatin
  3. Ekkor vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a narancshéjat nagyobb darabokban (így könnyebben eltávolítható majd), és a bazsalikomot is tépkedjük hozzá. Így együtt hagyjuk kihűlni.Bazsalikom és narancshéj a gumicukorhoz
  4. Távolítsuk el a narancshéj darabokat, valamint a bazsalikomleveleket és kanalazzuk szilikon formába.Formába adagoljuk
  5. Várjuk meg, amíg teljesen megdermed. (ha hűtőbe tesszük, kb fél óra után fogyasztható is)
  6. A gumicukrok könnyebben kiszedhetők a formából, ha pár másodpercre meleg vízbe mártjuk a forma külső részét (de tényleg csak pár másodpercre, mert különben megolvad és elveszti a formáját a gumicukor!).

Narancsos-bazsalikomos gumicukor