2019. augusztus 2.
Gyümölcsös sütik
Meggyes joghurtos koszorú
Nem a valaha készített leglátványosabb sütid lesz ez a meggyes joghurtos koszorú, viszont az, hogy gyorsan összeállítható és ropogós meggy szemek lapulnak a felfújt szerű, lágy tésztában, teljes mértékben kompenzálja ezt az apróságot:)
Gondolkodtam is rajta, hogy megosszam-e a blogon, mert tényleg nem egy klasszikusan szép sütemény, inkább egy meggyes felfújthoz hasonlít, ami frissen, langyosan, azonnal fogyasztva finom. Felfújt jellege miatt a sütőből kivéve össze fog esni sajnos, és nem lesz olyan gyöngyörű magas, amilyen a sütés közben volt, ezért pánikra semmi ok, ha hasonló történne:) Amiért mégis felkerült a blogra ez a recept, az a süti íze, ugyanis a joghurt miatt engem leginkább az aludtejes prószára emlékeztet (állagában is), ami szerintem sokak nagy kedvence:)
Hozzávalók
- 7 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 3 tojás fehérje
- 5 dl natúr görög joghurt
- fél citrom reszelt héja
- 10 dkg magozott meggy
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés
- A tojásokat válasszuk szét, a 3 fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
- A tojássárgákat a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot.
- Hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.
- Reszeljük hozzá a fél citrom héját, majd óvatosan forgassuk bele a fehérjehabot is.
- A sütőformát kivajazzuk, kilisztezzük és belesimítjuk a masszát.
- A magozott meggyet a tészta tetejére szórjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 45 perc alatt megsül.
- Porcukorral megszórva tálaljuk.
Dobosine Kovács Noémi
2019. szeptember 25. - 14:24Szia, biztos nem 70dkg liszt kell?
Vikki
2019. szeptember 25. - 18:26Szia Noémi,
igen, 7 dkg liszt kell bele, ahogy írja a recept 🙂 Ez egy felfújt jellegű süti lesz.