2019. augusztus 2.


Gyümölcsös sütik

Meggyes joghurtos koszorú

Nem a valaha készített leglátványosabb sütid lesz ez a meggyes joghurtos koszorú, viszont az, hogy gyorsan összeállítható és ropogós meggy szemek lapulnak a felfújt szerű, lágy tésztában, teljes mértékben kompenzálja ezt az apróságot:)

Gondolkodtam is rajta, hogy megosszam-e a blogon, mert tényleg nem egy klasszikusan szép sütemény, inkább egy meggyes felfújthoz hasonlít, ami frissen, langyosan, azonnal fogyasztva finom. Felfújt jellege miatt a sütőből kivéve össze fog esni sajnos, és nem lesz olyan gyöngyörű magas, amilyen a sütés közben volt, ezért pánikra semmi ok, ha hasonló történne:) Amiért mégis felkerült a blogra ez a recept, az a süti íze, ugyanis a joghurt miatt engem leginkább az aludtejes prószára emlékeztet (állagában is), ami szerintem sokak nagy kedvence:)

 

Hozzávalók

  • 7 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 3 tojás fehérje
  • 5 dl natúr görög joghurt
  • fél citrom reszelt héja
  • 10 dkg magozott meggy
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez

Elkészítés

  1. A tojásokat válasszuk szét, a 3 fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
  2. A tojássárgákat a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot.Joghurtos koszorú készítése
  3. Hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.
  4. Reszeljük hozzá a fél citrom héját, majd óvatosan forgassuk bele a fehérjehabot is.Joghurtos koszorú készítése
  5. A sütőformát kivajazzuk, kilisztezzük és belesimítjuk a masszát.
  6. A magozott meggyet a tészta tetejére szórjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 45 perc alatt megsül.Joghurtos koszorú készítése
  7. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Meggyes joghurtos koszorú