2016. augusztus 12.
Sütés nélkül, Zselé-puding
Meggy puding
Hűsítő, gyümölcsös nyári desszert, ami akár a legnagyobb melegben is 10 perc alatt elkészíthető, mindössze 5 összetevőből. És gluténmentes is!:)
Jócskán kifelé járunk ugyan már a meggy szezonból, de pár helyen még fellelhető friss meggy is. Ha nem sikerül beszerezni frisset mégsem, akkor sincs ok aggodalomra, fagyasztott meggyel is ugyanazt a nagyszerű ízt kapjátok. A főzésnél arra kell figyelni (vagyis inkább közben kóstolni), hogy ne érződjön a porszerű keményítő íz, akkor lesz ugyanis tökéletes ízre és állagra.
Hozzávalók:
- 25 dkg meggy (magozott)
- 2,5 dl víz
- 2 ek. kukorica keményítő
- citromhéj
- cukor ízlés szerint
- Bourbon vanília ízlés szerint (elhagyható)
citromfű, meggy, bogyós gyümölcs a díszítéshez
Elkészítés
- A meggyet aprítógépbe tesszük és kicsit átdaráljuk, ne legyen teljesen pépes, legyenek benne még nagyobb darabok.
- Egy lábasba öntjük 2 dl vízzel és ízlés szerinti mennyiségű cukrot adunk hozzá.
- A keményítőt a maradék 0,5 dl vízben csomómentesre keverjük.
- Hozzáadjuk a meggyhez és elkezdjük melegíteni. Addig főzzük, míg besűrűsödik.
- Hozzá reszeljük fél citrom héját.
- Vízzel kiöblített poharakba kanalazzuk, és megvárjuk, míg kihűl, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
- A pudingok tetejét tálalás előtt friss citromfűvel és bogyós gyümölcsökkel díszítjük.