2015. november 13.


Gyümölcsös sütik, Krémes sütik, Muffin - cupcake

Körtés-kardamomos muffin

Zamatos körtével készült muffinok illatos kardamommal és egy nagy adag tejszínnel. Nincs is jobb őszbúcsúztató süti az utolsó langyos napsugarakhoz:)

Ez a süti valójában csak a véletlen műve: volt otthon pár szem körtém, és régen készítettem már muffint, így adta magát, hogy körtés muffin készüljön. Egy kis kardamommal megfűszerezve igazi őszi desszert lett belőle.

Körtés-kardamomos muffin

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 40 dkg körte (tisztított súly)
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk őrölt kardamom
  • 1/4 tk. szegfűbors
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. sütőpor
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl hideg tejszín

Elkészítés:

  1. A körtéket meghámozzuk, felkockázzuk, majd aprító gépben felaprítjuk (nem kell pépesnek lennie, legyenek benne nagyobb darabok)Körte
  2. A vajat a cukorral, a vaníliás cukor felével simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és az egészet habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a körtét.A vajas masszához adjuk a körtét
  4. A lisztet összekeverjük a sütőporra a fűszerekkel, a szódabikarbónával és a sóval majd pár mozdulattal a körtés alapba keverjük.
  5. Az így kapott masszát egyenlően elosztjuk a papírral bélelt muffintepsi mélyedéseiben.Irány a sütő!
  6. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket, ahol 20-25 perc alatt megsülnek.
  7. Rácsra szedjük őket, és megvárjuk, míg kihűlnek.
  8. A hideg tejszínből a maradék vaníliás cukorral habot verünk és ezzel tálaljuk a muffinokat.

Körtés-kardamomos muffin

Körtés-kardamomos muffin