2018. január 7.


Ötletek, Dekoráláshoz

Kandírozott vörös áfonya

Csodaszép téli dekorációt készíthettek karácsonyi desszertjeitekhez mindössze 3 hozzávalóból és egy kis türelemmel. Ezek a dércsípte vörös áfonya szemek biztosan az asztal díszei lesznek!

Elsősorban száraz sütikhez javaslom dekorációként, nedvességgel érintkezve ugyanis a cukor sajnos elkezd olvadni és elveszti a deres hatást.

Hozzávalók

  • 1 dkg vörösáfonya (friss, vagy fagyasztott)

A sziruphoz:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 dl víz

Forgatáshoz:

  • 10 dkg kristálycukor

Elkészítés

  1. A vörösáfonyát megmossuk és papírtörlővel szárazra töröljük.
  2. A vízből és a cukorból szirupot készítünk: elkezdjük melegíteni, amíg a cukor teljesen el nem olvad.
  3. Ekkor félrevesszük és megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre hül. Ez azért fontos, mert ha melegen beletesszük az áfonyát, az áfonya összeráncosodhat, így ezt biztosan elkerülhetjük.
  4. A vörösáfonyát a cukorszirupba szórjuk és hagyjuk ázni 2-3 órát, de akár egy éjszakát is hagyhatjuk.Vörösáfonya cukorszirupban
  5. Áztatás után kivesszük a cukorszirupból és rácsra, vagy szűrőkanálba tesszük, de ügyeljünk arra, hogy ne kerüljenek egymásra a szemek, hogy biztosan mindenhol rajtuk maradjon a cukorszirup.Kandírozott vörösáfonya készítése
  6. Így pihentetjük egy órát.
  7. Ezután a szemeket vastagon kristálycukorba forgatjuk, egyszerre 3-4 szemet forgassunk, hogy biztosan mindenhol befedje a cukor.Kandírozott vörös áfonya készítése
  8. A cukorral bevont áfonyaszemeket sütőpapírra tesszük száradni és nagyjából fél óra után használhatók is.