2015. október 9.
Tea sütik, Keksz
Gluténmentes csokis-banános cookie
Igazi omlós, csokidarabos keksz, banános ízzel: mindez búzaliszt felhasználása nélkül. Nézzétek!:)
Ez a keksz rizsliszttel készült, ez volt az első próbálkozásom vele és nagyon jól sikerült: szerintem így még omlósabb lett a keksz, mint búzaliszttel (bár én a ragacsos változatot is nagyon szeretem:). A banán “állagjavítónak” került bele, hogy ne legyen túl száraz a végeredmény a rizslisztből adódóan, viszont nagyon intenzív banánízt is adott a megsült kekszeknek. Gluténmentes diétába tökéletesen beilleszthető édesség.
Hozzávalók:
- 15 dkg rizsliszt
- 3 dkg kukorica keményítő
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- csipet só
- 5 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 banán
- 1 tk. mogyorókrém
- 1 kk. őrölt fahéj
- 1/4 csomag Bourbon vaníliás cukor
- 5-8 dkg étcsoki darabka
Elkészítés:
- A tojást a cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a puha vajat és simára keverjük.
- Belekeverjük a pépesre zúzott banánt, és a mogyorókrémet.
- Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és a szódabikarbónát, valamint a fűszereket.
- A száraz hozzávalókat a tojásos-banános masszába forgatjuk.
- Majd hozzáadjuk a csokidarabkákat is.
- Sütőpapírral borított sütőlapra adagoljuk a tésztát: 1-1 teáskanálnyit, egymástól kb. 3-4 cm távolságra.
- 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 9-10 perc alatt aranybarnára sülnek.