2016. május 20.
Gyümölcsös sütik, Krémes sütik, Sajttorta
Epres-rebarbarás krémsajtos süti
Ismét itt a rebarbara szezon!:) Ezzel a meseszép epres sütivel indítottam, ami el se hiszitek, milyen gyorsan elkészül!
Valójában egy “instant” kis sajttortáról van szó, ahol a sajtos részt két részre osztottam és az egyik felébe friss eper, és rebarbara került. Eredetileg is nagyon szép színe volt az epertől, de biztosra akartam menni, hogy sütés után is megtartsa ezt a szépséges árnyalatot, így egy nagyon kevés rózsaszín ételfestéket is tettem bele (ez akár el is hagyható). A rebarbara savanykás íze nagyon jól passzol a krémsajthoz és az édes eperhez, ha még nem próbáltatok ki semmi rebarbarást, ajánlom ezt a receptet kezdésnek!:)
Hozzávalók
Kekszes réteg:
- 20 dkg teljes kiőrlésű keksz
- 6 dkg olvasztott vaj
- 1 ek. cukor
Epres-rebarbarás kompót:
- 20 dkg rebarbara
- 15 dkg eper
- 2 ek. cukor
Krémsajtos réteg:
- 40 dkg krémsajt
- 8 dkg cukor
- 2 tojás
- 15 dkg az epres-rebarbarás kompótból
- 1 csepp rózsaszín ételfesték (elhagyható)
Elkészítés
- A kompóthoz a rebarbarát és az epret megtisztítjuk, felkockázzuk.
- Lábasba tesszük a cukorral és addig főzzük, míg a rebarbara megpuhul.
- Félretesszük hűlni.
- A kekszes alaphoz a kekszet ledaráljuk/nagyon apróra törjük.
- Hozzáadjuk a cukrot és az olvasztott vajat, összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsi aljába nyomkodjuk (20×30 cm-es tepsi).
- A krémsajtot a cukorral és a tojásokkal simára keverjük, majd két részre osztjuk.
- A rebarbarás kompótból kimérünk 15 dkg-ot, botmixerrel pürésítjük.
- Hozzákeverjük a krémsajt felét és adunk hozzá egy csepp rózsaszín ételfestéket (el is hagyható).
- Először a natúr részt öntjük a kekszes rétegre.
- Ezután rákanalazzuk foltokban az epres-rebarbarás krémsajtot és egy késsel/kanál nyelével 8-asokat rajzolva összemárványosítjuk.
- 185 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 20 perc alatt megsül.
- Megvárjuk, míg kihűl és pár órára hűtőbe tesszük, hogy teljesen összeálljon. Ezután szeleteljük.
Andi
2023. június 8. - 10:07Szia. Ezt mekkora formában sütötted? 🙂
Vikki
2023. június 9. - 14:38Szia,
kb. 25×30 cm-es formában.