2018. április 28.


Tea sütik, Kuglóf

Citromos kuglóf eper mázzal

Falatnyi puha, citromos csodák zamatos eper mázba burkolva. Szerintem nem is kell mást mondani erről a sütiről, mindenki egyből el tudja képzelni, mennyire jól működik együtt!

Már sokszor bebizonyosodott számomra is, hogy van, hogy a legegyszerűbb dolgok a legfinomabbak. Így van ez ezzel a citromos kuglóffal is, ami nem igényel se túl sok fáradozást, se extra hozzávalókat, mégis isteni finom és ráadásul szépséges is a csordogáló pasztell rózsaszín  cukormázzal. A máz persze szigorúan házilag készült, igazi eperből és porcukorból, mindenféle színezék nélkül. A kuglófot elkészítettem már nagy méretű sütőformában is, ha esetleg valakinek csak ilyen van kéznél, bátran nekiállhat, ugyanis ezzel is tökéletesen működik a recept!:)

Hozzávalók

(24 mini vagy 1 normál méretű kuglófhoz)

  • 2 tojás
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek. citromlé
  • 25 dkg natúr joghurt
  • 15 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor

Máz:

  • 15 dkg porcukor
  • 2-3 ek eperpüré

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk az étolajat, a citrom reszelt héját, a joghurtot, valamint a citrom levéból 2 evőkanálnyit és simára keverjük.Citromos kuglóf hozzávalói
  3. A liszttel elkeverjük a sütőport majd 2-3 részletben a tojásos-joghurtos masszába forgatjuk.Citromos kuglóf hozzávalói
  4. Az így kapott masszát egyenlően elosztjuk a sütőformákban, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.Irány a sütő!
  5. Mini kuglófok esetén a sütési idő 25 perc, ha egy nagy kuglófot készítünk, 40-45 perc sütési idővel számoljunk.
  6. Miután megsült, rácsra tesszük és megvárjuk, míg kihűl.
  7. A mázhoz 2-3 nagy szem epret pépesítünk, majd az így kapott püréből 2-3 evőkanálnyit a porcukorhoz adunk és simára keverjük.Epres cukormáz a citromos kuglófhoz
  8. A mini kuglófokat egyesével a cukormázba mártjuk, majd rácsra tesszük ismét, hogy a cukormáz megdermedjen.A citromos kuglófot epres cukormázba mártjuk

Citromos kuglóf eper mázzal