2019. november 29.
Tea sütik, Keksz
Mézes linzer
Utolért már a karácsonyi láz? Még téged sem? Akkor itt az ideje elkezdeni a hangolódást, mondjuk ezzel a szuper mézeskalács ízű linzerrel!
Ez egy igazi kettő az egyben karácsonyi süti, mivel a két legjobb ünnepi apró sütit sütheted meg egy lépésben: mézeskalácsos is, linzeres is és nagyon karácsonyi. Akár ajándéknak is tökéletes lehet, ha hurkapálcával kis “nyalókákat” készítetek belőle;)
Hozzávalók
- 12,5 dkg vaj
- 5 dkg barna cukor
- 10 dkg méz
- 1 tojás
- 30 dkg liszt
- 1 ek. őrölt gyömbér
- 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 kisebb kezeletlen narancs reszelt héja
Vörösáfonya vagy narancs lekvár a ragasztáshoz
Elkészítés:
- A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mézet és a tojást is és simára keverjük.
- Egy tálban elkeverjük a lisztet a fűszerekkel és a szódabikarbónával.
- Majd két részletben hozzáadjuk a vajas masszához és összegyúrjuk.
- Folpackba csomagoljuk és legalább fél órát pihentetjük a hűtőben.
- Lisztezett deszkán kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát és kiszúrjuk a linzereket.
- Sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk a linzereket és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 10 perc alatt aranybarnára sül.
- Rácsra szedjük, megvárjuk, meg teljesen kihűl.
- Ragasztásnál a lekvárból kb. fél teáskanálnyit teszünk az alsó linzer közepére és óvatosan rányomjuk a másik darabot.